Musorujsag
Élő Eredmények

Marc Bartra: A legfőbb vágyam, hogy békében élhessünk

Marc Bartra: A legfőbb vágyam, hogy békében élhessünk

m4sport.hu/goal.com
A Borussia Dortmund labdarúgócsapatának spanyol védője, Marc Bartra a keddi merényletet követően most először őszintén beszélt érzéseiről, tapasztalatairól és a gyógyulásról.

Mint arról beszámoltunk, kedden bomba robbant a Dortmund csapatbuszának közelében, mikor az együttes az AS Monaco elleni hazai BL-negyeddöntő helyszínére, a Signal Iduna Parkba igyekezett.

Az incidensben a német csapat hátvédje, Marc Bartra sérült meg, akit kézsérülésekkel szállítottak kórházba.

A merényletben Bartrának a jobb csuklójában tört el egy csont, ezért kedden éjszaka megműtötték, a beavatkozás során pedig a karjából is szilánkokat távolítottak el. A legutóbbi orvosi jelentések szerint legalább négy hetes kihagyás vár rá.

A 26 éves spanyol futballista azóta már a közösségi oldalán üzent egyszer az érte aggódóknak, most viszont a családja látogatása után feltörtek benne az érzelmek, instagram-bejegyzésében kendőzetlenül beszélt érzéseiről, és élete leghosszabb 15 percéről.

Bartra a következőket írta az instagram-bejegyzéshez:

„Ma ismét meglátogatott a családom, ami nagyon boldoggá tett. Ők az én mindenem. Értük minden nehézséget leküzdök, és ez most eddigi életem legkeményebb próbatétele. Senkinek sem kívánom! A fájdalom, a félelem és az a bizonytalanság, hogy nem tudod meddig fog tartani… Ez volt életem leghosszabb 15 perce” – írta Bartra, aki 2016 nyarán a Barcelonától igazolt a Borussia Dortmundba.

„A sokk napról-napra oszlik és a helyét az élni akarás, a küzdés, a munka, a nevetés, a sírás, a szeretet és a szerelem iránti vágy veszi át. Szeretnék még játszani, edzeni, élvezni a szeretteim és a csapattársaim társaságát, érezni a fű illatát. Szeretném látni az embereket a tömött lelátókon, akik imádják ezt a sportot, jó emberek, akik csak azt várják tőlünk, hogy járjon át minket a labdarúgás iránti szenvedély, ami eltereli a figyelmet arról az őrült világról, amiben élünk. A legfőbb vágyam viszont az, hogy ne legyen háború és mi mindannyian békében élhessünk.”

„Ezeken a napokon, mikor ránézek a törött és duzzadt csuklómra, tudjátok mit érzek? Hálát. Azért, hogy ennyivel megúsztuk, miközben a merénylők sokkal több kárt akartak okozni. Köszönöm az orvosoknak, a nővéreknek és mindenkinek, aki segíti a gyógyulásom. Több ezer ember, a média és egyéb szervezetek, a BVB és csapattársaim, akik szorítottak nekem, támogattak és szerettek…, a legkisebb gesztus is segít nekem a felépülésben” – zárta vallomását az érzelmes futballista.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Zavarbaejtő intim titok derült ki Ronaldóról
Cristiano Ronaldo nagyobbnak tünteti fel férfiasságát, mint amekkora az valójában, állítja egy nő, aki a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság előtt együtt nyaralt Ibizán a Real Madrid és a portugál válogatott világklasszis labdarúgójával.
Külföldi futball