Szellő Imre a világelitbe vágyik

Szellő Imre a hétvégén megszerezte a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, de még hosszú utat kell megtennie céljai eléréséhez. A profi ökölvívó és edzője, Bertók Róbert kedden az M4 Sportreggeli című műsorában a szentesi gálát megelőző felkészülésről, a Tóth Tamás elleni címmérkőzésről és a jövőbeni tervekről is nyilatkozott.

Szellő azt mondta, hogy nem a mérkőzés vett ki sokat belőle, hanem az azt megelőző felkészülés. "Kőkemény nyolc hét áll mögöttem. Nem érzem, hogy hiányzik az edzőterem illata" - jegyezte meg.

A WBO interkontinentális bajnoka mindvégig magabiztos volt, de tisztában van azzal, hogy ha kihívója nem sérül meg, akkor másmilyen összecsapást vívtak volna. Szellő tizenkét menetre készült.

A bokszoló edzője, Bertók Róbert úgy nyilatkozott, hogy nagyszerűen tud együtt dolgozni tanítványával. "Folyamatosan tanul, tanulni is akar. Teste jól bírja a terhelést" - mondta Szellőről.

A cél az, hogy Szellő világbajnoki címmérkőzésen lépjen szorítóba, de Rácz Félix promótertől is függ, hogy erre mikor kerülhet sor. "Szeretnénk becsatlakozni a világelithez, mindent beáldozunk azért, hogy ez sikerüljön - jelentette ki az ökölvívó.

A Boxrec.com számítógépes összesítése alapján a legmagasabban rangsorolt magyar profi ökölvívó ugyanakkor úgy döntött, hogy lemond a visszaszerzett magyar bajnoki övről. Ez azt jelenti, hogy a hétvégi székesfehérvári bokszgálán megrendezett Darmos-Bozai párharc győztesét, vagyis Darmos Józsefet a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hivatásos Tagozata (MÖSZ HT) immáron nem interim (ideiglenes), hanem teljes jogú magyar bajnokként ismerheti el.

Darmosnak, a MÖSZ HT szabálykönyvének értelmében, hat hónapon belül meg kell védenie címét a szövetség által kijelölt ökölvívó ellen. A címért, a veterán Petrányi Zoltán, a békéscsabai Lődi Tamás, és/vagy a korábbi bajnok Tóth Tamás „Barbár” jöhet szóba kihívóként.

Kapcsolódó tartalom