Bacskai Balázs búcsút mondhat Erdei Zsoltnak

Bacskai Balázs németországi sikerrel búcsúzhat az amatőr ökölvívástól, mely döntés mögött súlycsoportbéli problémák is állnak, de mindez azzal járhat, hogy elválik közös útja edzőjétől, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökének megválasztott Erdei Zsolttól. Mindezt az M4 Sportreggeli vendégeként mondta el.

Az öklöző csapatbajnoki címmel köszönt el hat évet követően a Nordhauser SV-től és egyben a Bundesligától. Zárásként még beszédet is intézett a népes szurkolótáborhoz, mellyel sokakat megríkatott. A döntő visszavágóján már ringbe sem lépett, amit kissé sajnált, de a csapat vezetői arra kérték, ne a fogyasztás okozta gyötrelmekkel az arcán búcsúzzon, hanem civilként nézze végig és élvezze a showt.

Ugyanis a súlyát már egyre nehezebb tudta hozni. „Ha azt nézzük, hogy huszonkilenc vagyok, és tizennyolc éves korom óta hoztam a hatvankilenc kilót, az elég megterhelő és nem is túl egészséges” – érzékeltette a nehézségeket. Mindezt tetézte, hogy a német bajnokságban csak pár órával a meccsek előtt történik a mérlegelés, így a pénteki kiutazások utáni időszak a koplalásról szólt számára, ami után már hiába ehetett, az már nem segítette a feltöltődését, így rendre lemerültek a tartalékai az utolsó menetekre.

A súlycsoportlépés ugyan szóba került, de mivel az egy hosszabb folyamat, Bacskait pedig az eredmények szállítása miatt vitték oda, a 75 kilós váltást, annak buktatói miatt elvetette.

Akad ennél fontosabb oka is a döntésnek, mégpedig hogy a profi világ felé kacsingat a 2010-es Európa-bajnok. Ehhez azonban „el kell gondolkodnom, hogyan tovább. Erdei Zsolt ugye az edzőm, aki most a szövetség elnöke lett, így sokkal kevesebb az időnk együtt dolgozni. Kicsit megijedtem, hogy akkor edző nélkül maradok” – ecsetelte Bacskai a dilemmáját, hiszen remek a kapcsolata felkészítőjével, így mindketten szomorúak a helyzet miatt.

Másfél-két éves munkájukat eredményesnek tartja, de a közös jövőjük megkérdőjeleződött, ezért új edzőt kell keresnie, vagy akár el is kell válni a Erdeitől.

Jelöltek már akadnak, de konkrétumokkal még nem szolgát a sportoló, aki a bizalmat emelte ki, mint legfontosabb szempontot, mert motiválni csak megfelelő személyiségű tréner tudja. „Ha boldog-boldogtalan odaállna mellém, hogy csináljam ezt vagy azt, nem biztos, hogy a száz százalékot ki tudnám hozni magamból, mert az ő személye nem késztet erre, úgy ahogy Erdei Zsolté.”

Viszont elismerte, az ő felkészítésénél előbbre való a honi ökölvívás rendbe tétele, amire Madár megfelelő ember.

A teljes beszélgetést az alábbi videóban tekintheti meg.