×

A női szövetségi kapitány veszi át a magyar röpi kirakatcsapatát

Szasa Nedeljkovics helyét az olasz Alberto Salomoni veszi át a Linamar-Békéscsabai RSE női röplabdacsapatának vezetőedzői posztján.

A klub keddi tájékoztatásában emlékeztet arra, hogy a szerb tréner két sikeres esztendő után távozik.

"Szasa Nedeljkovics az elmúlt két szezonban két bajnokságot és két Magyar Kupát, valamint MEVZA Kupa trófeát nyert a csapattal, ezzel vitathatatlanul beírta magát a BRSE történelmébe" - idézte a közlemény Baran Ádám klubelnököt.

Az új edző - aki egyben a magyar női válogatottat is irányítja és az idény során az MTK vezetőedzője volt - nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, a német női válogatottal járt olimpián és világbajnokságon is, illetve tevékenykedett az olasz és a német bajnokságban. A vele kötött megállapodás 1+1 évre szól.

A BRSE elvárásként fogalmazta meg az eredményesség és a nemzetközi élmezőnyhöz való felzárkózás mellett a fiatal és sikerre éhes játékosok beépítését - olvasható a tájékoztatóban, amely kitér arra is, hogy Alberto Salomoni a leendő Békéscsabai Röplabda Akadémia szakmai munkájában is segít majd.

Ami a játékoskeretet illeti, Bodnár Dorottya meghosszabbította szerződését, így a válogatott kerettag center a következő szezonban is a bajnoki címvédőt erősíti. Távozik viszont két idény után Tatjana Matics, aki a remekül sikerült első év után, idén már - főleg nemzetközi porondon - kevesebbet játszott, amiben vállsérülésének is szerepe volt.

További változásokat is beharangozott az együttes vezetése, a napokban három új érkező játékos bejelentésére tettek ígéretet.