Musorujsag
Élő Eredmények

Szélesi Zoltán: Sokat beszélgetünk a játékosokról Bernd Storckkal

M4 Sport
A magyar U17-es válogatottnak – annak ellenére, hogy remek teljesítményt nyújtott az Európa-bajnokságon – nem sikerült a vb-kvalifikáció. Szélesi Zoltán együttese kikapott a francia csapattól az ötödik helyért vívott csatában. A Sportreggeli vendége volt a szövetségi edző, valamint az együttes csapatkapitánya, Opavszky Balázs.

„Nagy élmény volt, a srácok óriási tapasztalatot tudtak gyűjteni” – értékelte az Eb-t Szélesi Zoltán. A szövetségi edző nagyon büszke csapatára és stábjára is. Örült volna, ha éremmel utaznak haza vagy a franciák elleni meccset megnyerik és kvalifikálnak az indiai világbajnokságra, de a mutatott játék alapján rengeteget fejlődtek a játékosok, nagyon jó a kohéziós erő a csapaton belül.

„Mindent együtt csináltunk, nagyon jó a csapategység – utalt Szélesi szavaira a csapatkapitány, Opavszky Balázs -, és ezt ki tudjuk vinni a pályára, ami nagy előnyt jelent.” A játékos hozzátette, nincsenek klikkek, nincs az, hogy valakik különvonulnak, remek társaságot sikerült összerakni.

Szélesi Zoltán vagy ahogy a csapat hívja, „Zoli bá” úgy véli, nem érdemelt eltiltást a Törökország elleni mérkőzésen, és akkor ott lehetett volna a pálya szélén a franciák elleni találkozón, tudta volna segíteni onnan a válogatottat. A 35 éves szakember beszélt a játékosok és a csapat jövőjéről is, habár elmondta, hogy ez Bernd Strorck hatásköre.

Sokat beszélgettek a felnőtt válogatott szövetségi kapitányával, ő maga is elmondta véleményét játékosairól, és ajánlást is tett a német szakember felé. Habár azt rebesgetik, hogy akár ebből az U17-es csapatból is bekerülhet valaki a felnőtt keretbe, ezt azonban senki nem tudta megerősíteni, Opavszky Balázs hozzátette: nagy álma válna valóra annak, aki ennyi idősen bekerülne a „nagyok” közé.

További tartalmak