Musorujsag
Élő Eredmények

Csányi szerint beigazolódott az általa mindig is hangoztatott tézis

m4sport.hu
Egyre több magyar tehetség, anyagi stabilitás, fiatalodó magyar válogatott. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke hétperces interjút adott az M4-nek. A beszélgetésből kiderül, Csányi Sándor mit gondol a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetéről, és mit vár a jövőben.

A RangAdó Díjátadó Gálát követően Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke az M4 kamerája előtt adott interjút. Első kérdésként azt kapta, hogy tetszett neki a gála.

„Tetszett, mert azt gondolom, olyan teljesítmények születtek a pályákon az elmúlt bajnoki évadban, hogy a játékosok megérdemelték, hogy az elismerésük nagyobb nyilvánosságot kapjon, és mindez segíti a futball népszerűsítését, népszerűségének a növelését. Bízom benne, hogy amilyen támogatást kaptunk a Magyar Televíziótól, az M4-től és ugyanígy a többi tévétől, az internetes portáloktól, a nyomtatott sajtótól, ugyanezt megkapja a magyar labdarúgás a jövőben is, hiszen mégiscsak kiderült most, főleg a francia Európa-bajnokság után, hogy ez a legnépszerűbb sport Magyarországon” – fejtette ki véleményt a szövetség első embere, majd értékelte a 12 fős OTP Bank Ligát.

„Azt gondolom, a 12 csapatos bajnokság beváltotta a várt reményeket két szempontból is. Egyrészt egyetlen csapatnak sem voltak pénzügyi nehézségei, tehát minden csapat zökkenőmentesen végig tudta vinni a bajnokságot. Másik oldalról viszont végig, az utolsó meccsig óriási harc volt a bajnokságért és a kiesés elkerüléséért is, tehát nagyon izgalmas meccseket láttunk. Azt gondolom, hogy nagyon sok jó színvonalú meccs is volt a bajnoki mérkőzések között. A 2016/2017-es bajnoki évadban én úgy gondolom, a magyar labdarúgás fejlődött” – szögezte le.

A fiatal magyar játékosok szerepeltetéséről is elismerően nyilatkozott.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség most már évek óta ösztönzi és biztatja a csapatokat, hogy kevesebb külföldivel és több fiatal magyarral játszanak. Ez nagyon visszaigazolta a törekvéseinket, hiszen kevés külföldivel és sok fiatal magyarral játszó csapat – ez a Honvéd – nyerte meg a bajnokságot. Tehát igaz az, amit én mindig mondtam: a tehetséges magyar fiatalok nem rosszabbak a külföldi játékosoknál. Így lehet építkezni és összességében ez az alapja nemcsak jó bajnokságnak és remélhetőleg a több nézőnek, hanem a nemzeti válogatottaknak is. Nekem egyébként nincs gondom azzal, ha néhány külföldi játszik egy-egy csapatban, olyan külföldi, akitől lehet tanulni, hiszen ez is jót tesz a magyar labdarúgásnak. Csak azt nem szeretném, hogy az utánpótlásra költött nagyon sok pénz révén nevelt tehetséges játékosok végül nem kapnának lehetőséget Magyarországon” – mondta.

Az elkövetkezendő válogatott mérkőzésekről is ejtett pár szót. „Andorra ellen nyerni kell, hiszen még nem adtuk még fel a világbajnokságra való kijutást, mert matematikailag még megvan az esély, és megvernénk Svájcot meg Portugáliát is és a többi hátralévő csapatot, akkor még lenne esélyünk. Én bízom benne, hogy az andorrai meccs is és az oroszok elleni barátságos találkozó is nagyon jó alkalom lesz arra, hogy a jelentősen megfiatalodó magyar válogatott tagjai összeszokjanak és egy erős csapat alakuljon ki.”

Az interjúban Csányi Sándor beszélt még a női labdarúgásról és annak szerepéről, valamint abbéli reményének adott hangot, hogy az OTP Bank Ligában a játék még gyorsabb lesz. A teljes beszélgetésért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Csányi Sándor egyetlen problémát lát a magyar fociban
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a szervezet keddi, éves közgyűlésén azt mondta, a 2016-os esztendő sikeresebb volt, mint az előző, amit többek között azzal indokolt, hogy a futball- és a futsalválogatott szerepelt az Európa-bajnokságon, valamint az utánpótláscsapatok is jobban teljesítettek.
Magyar futball
Csányi Sándor: " Három-négy év múlva nagyon erős lehet a magyar válogatott"
Csányi Sándor szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak reálisan már nem igazán van esélye arra, hogy kijusson a jövő évi világbajnokságra, azonban bízik benne, hogy Bernd Storck irányításával néhány éven belül nagyon erős lesz a nemzeti csapat, mely hazai pályán sikereket érhet el a 2020-as kontinensviadalon.
Magyar futball
Csányi Sándort beválasztották a FIFA tanácsába
Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökét beválasztották a nemzetközi szövetség (FIFA) tanácsába az európai szövetség (UEFA) Helsinkiben zajló kongresszusán.
Magyar futball