Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hemingway: Patkányok szaladgáltak az öltözőben

m4sport.hu
A bajnoki címet végül a Budapest Honvéd csapata szerezte meg. A mindent eldöntő találat Eppel Márton nevéhez fűződik, aki annak is örülhetett, hogy a bajnokság gólkirálya lett.

A csapat leköszönő vezetőedzőjét, Marco Rossit a szezon legjobb trénerének választották, aki megköszönte segítőinek, a játékosoknak és a szurkolóknak hogy segítették munkájában a fantasztikus szezon folyamán.

A Sport7fő stúdiójának vendége George F. Hemingway volt, a a bajnok Honvéd tulajdonosa, aki szűkszavúan beszélt a trófea ünnepléséről, jó tulajdonoshoz illően előre tekintett, persze a múlthoz is volt pár jó szava.

„15 éves korom óta vagyok játékvezető. Nagyon szeretem a játékosokat a közönséget, a közeget, de nem folyok bele a szakmai munkába. Az én feladatom, hogy biztosítsam a körülményeket.”

A kezdetekre is szívesen emlékezett Hemingway úr.

„Nagyon érdekes volt, mert amikor átvettem a klubot, nem volt csapat, a patkányok viszont szaladgáltak az öltözőben. A Köjál le is záratta az épületet. Ablakok nem voltak, vagy mind be volt törve, belül meg graffitiket találtunk mindenhol. Teljes nyomor volt.”

Az egyik dolog, amire a legbüszkébb Hemingway, a csapat akadémiája, amely véleménye szerinte európai szintű. Meggyőződése a tulajdonosnak, hogy megfelelő infrastruktúra nélkül nem működik a labdarúgás.

A riporteri kérdésre, hogy miért engedi el a csapat sikeredzőjét, Marco Rossit, Hemingway úr érdekes választ adott, hisz már rég tudta, hogy menni akar, és már a bajnoki cím megszerzése előtt megvolt az új edző, Erik van der Meer aláírt szerződése.

„Ő menni akart. Marco Rossi február környékén döntött, hogy elmegy. Éreztem rajta, hogy elvágyik. Azt mondta, hogy szeretne egy erősebb bajnokságba igazolni, és több pénzt keresni. Ezek után, két hónappal ezelőtt meghallgattuk az utódjelölteket, így nekünk jóval a bajnokság vége előtt megvolt az aláírt szerződésünk az új vezetőedzővel.”

További tartalmak