×

Kercsó Árpád: Életem ajándéka a Ferencvárosnál dolgozni

Kercsó Árpád február óta dolgozik a Ferencváros jégkorongszakosztályának utánpótlás-igazgatójaként, feladata pedig, hogy az alapoktól szervezze újjá a zöld-fehérek utánpótlását.

Alig három hónapja dolgozik a Ferencvárosnál, de a tízéves korosztály máris felzárkózott az élvonalhoz.

A siker receptje a Kercsó-módszerben keresendő: „Nem csak azt nézem, hogy a kiszabott feladatokat meg tudja-e csinálni a gyerek, hanem hogy megértette-e a gyakorlatot, tehát fejben rendben van-e. Ha látom, hogy korongügyes az jó pont, utána viszont jön a 2-2 vagy a 3-3 elleni játék, ahol aktívnak kell lenni. Ha látok valamit, akkor belefújok és elmondom mit kellett volna másként csinálni. A gyorsasági állóképesség, a korcsolyatechnika és a bottechnika nagyon fontos eleme a képzésnek, de a csapatjátékot is tanítom. Mindent koronggal, ellenfél ellen és tudatosan csináltatok velük”.


Az alábbi videó a Fradi Tv adásában került lejátszásra.

A 2010-11-es korosztályt a teljes IX. kerületben felmérték, tehát majd’ minden óvodás és első osztályos gyereket ismernek. A válogatási rendszernek és a szisztematikus, szorgalmas munkának köszönhetően pedig Kercsó Árpád szerint rövid időn belül nagyon nagy dolog lesz, ha valaki a Ferencváros utánpótláscsapatiban játszhat: „Megvárom türelemmel, míg az új pályánk felépül, aztán verhetetlenek lesznek, mert ilyen válogatási módszerekkel senki nem dolgozik. Ehhez ugyanis nagyon nagy munka kell, de mi ezt megszerveztük”.