Musorujsag
Élő Eredmények

Webber: A Red Bullnak már 2018-ra is figyelnie kell!

Daily Mail
Noha egy jobb erőforrással még változtathatnak az idény alakulásán, a gyenge kezdés hatására a Red Bull lassan a 2018-as szezonra fordíthatja figyelmét, hiszen a szabályok szinte változatlanok maradnak, idén pedig sokat tanulhatnak még az új autókról – jelentette ki Mark Webber.
Max Verstappen (Fotó: XPB) Max Verstappen (Fotó: XPB)

Sokan titkos esélyesnek tartották őket, ám hamar egyértelművé vált, a bikások elmaradnak a Ferraritól és a Mercedestől, a győzelmek helyett pedig „csak” a dobogós helyezésekért küzdhetnek, igaz, ezekért is vért kell izzadniuk, és a nagyok bukására is szükségük van. Lemaradásuk jelenleg 99 pont a listavezetővel (a Ferrarival) szemben, bajnoki reményeik tehát egyre halványulnak.

Eközben a középmezőnnyel szemben tetemes előnnyel bírnak, a harmadik helyezés tehát „borítékolhatónak” tűnik. Nem meglepő tehát, hogy korábbi versenyzőjük, Mark Webber máris felvetette, hamarosan elkezdhetnek 2018-ra figyelni. „Jövőre nagyon hasonlóak lesznek a szabályok. Szóval, amit idén megtanulnak, az 2018 szempontjából is nagyon hasznos lehet. Fél szemmel tehát már erre is figyelniük kell” – mondta az ausztrál a Daily Mailnek.

Mark Webber (Fotó: xpbimages.com) Mark Webber (Fotó: xpbimages.com)

„Mindig fantasztikusak voltak az autóépítésben. Az idei év azonban trükkös számukra, és mivel a versenynaptár ennyire brutális, és a dolgok ilyen gyorsan történnek, az idő is ellenük dolgozik. Nincs kézikönyv ehhez, csak le kell hajtanod a fejed, és dolgoznod kell. A Red Bull ezt mindenkinél jobban tudja. Még van pár hónapjuk, aztán teljesen átállhatnak a 2018-as autóra” – magyarázta Webber.

A bikások Monte-Carlóban Daniel Ricciardo révén újabb dobogós helyezéssel gazdagodtak (ez volt a harmadik az idei szezonban), a következő versenyektől viszont nem várnak hasonló sikereket. Ezt a véleményt Webber is osztja, igaz, teljesen nem szeretné leírni az istállót, a szezon második felére pedig jobb eredményeket jósol nekik, hiszen végre megkapják a Renault fejlesztéseit.

„A montreali egy igazi erőpálya. Utána Baku jön, ami szintén erőpálya. Most a karosszéria és a motor sem játszik a kezükre, szóval szenvedni fognak. De sosem szabad alábecsülni őket, mert a különbség annyira nem nagy. Körönként három tizeddel maradhatnak el az élmezőnytől, ez pedig összesen 20 másodperc a futamok végére. Szóval, ha megkapják azokat a lóerőket, még megfordíthatják a szezonjukat” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB) Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak