Nagy magyar bázissal rendelkezik a csökkenő népszerűségű teke

Világbajnoki ezüstéremmel tértek haza tekéseink a németországi vb-ről, melyen a döntőt a nagy rivális szerbekkel játszották. A válogatott csapatkapitánya volt az M4 Sport napindító műsorának vendége, aki beszélt a sportág itthoni helyzetéről, a világbajnokságról, és a magyar bajnokságról is.

Kevesen tudnak róla, de a teke Magyarország egyik sikersportága. Negyven világbajnoki aranyéremmel rendelkezünk, és a jelen korban is remek versenyzőink vannak. A magyar válogatott mellett a szerbek emelkednek még ki a világ élvonalából.

„Óriási népszerűségnek örvend, és mindig is voltak olyan játékosok, akik mutatták azt az utat, mit kell tenni ahhoz, hogy valaki felérjen a csúcsra, és ott is maradjon” – mondta a magyar tekeválogatott csapatkapitánya, Zapletán Zsombor arról, miért lehetnek ennyire eredményesek a két ország sportolói.

„Ez egy kőkemény sport” – emelte ki a csapatkapitány, és hozzátette, egy szezonban körülbelül negyven tétmeccse van a sportolóknak. Rengeteg tornán mérkőznek meg a játékosok hétről hétre, külföldön és belföldön egyaránt.

A világbajnokságon a sportágban álomdöntőnek számító szerb-magyar csatát rendeztek, melyen a magyar csapat most alulmaradt, így ezüstéremmel utazhatott haza a németországi világversenyről.

A teke sportágat főként Közép-Európában űzik, Magyarországon sokan szeretik és ismerik a sportágat, azonban a népszerűsége és a nézettsége az évek során sokat kopott. Mindezektől függetlenül nagy a bázisa hazánkban, és számos támogatója is akad.