×

Bacskai Balázs nyerte a bokszháborút

A szombat esti Felix Promotion - Magyar Ring Profi Ökölvívó Gálán Darmos József technikai KO-val, Kovács Zoltán "Caramel" virtuóz ökölvívást bemutatva győzött, míg az este forró hangulatú főmérkőzésén Bacskai Balázs pontozással győzte le Harcsa Norbertet, s ezzel megszerezte a középsúlyú magyar bajnoki címet a Budakalászi Sportcsarnokban.

Darmos József – Varga Tibor

A cirkálósúlyú Darmos József rendkívül magabiztos ökölvívást bemutatva a 2. menetben technikai KO-val győzte le Varga Tibort.

A 2. menet pusztító ütéseit az alábbi lejátszóra kattintva nézheti meg.

Kovács Zoltán „Caramel” – Dato Nanava

A nagypehelysúlyú WBO Európa-bajnok Kovács Zoltán "Caramel" a veretlen grúz Dato Nanava ellen lépett ringbe, és alaposan bekezdtek a felek. A második menetben azonban a grúz láthatóan fáradni kezdett, ezért Kovács a harmadik felvonásban nagyon okosan testen kezdte lebontani Nanavát, aki mi tagadás, jól bírta az ütéseket. Öröm volt nézni a könnyedén és technikásan bokszoló Kovács Zoltánt, aki végül egyhangú pontozással nyerte meg az összecsapást.

Kovács Zoltán "Caramel" meccsének legjobb pillanatait és a versenyző nyilatkozata az alábbi videóban látható.

Bacskai Balázs – Harcsa Norbert

Az amatőrök között 2010-ben Európa-bajnok Bacskai nem mindennapos profi debütálásra készült, ugyanis nagyon ritka az, hogy bárki tízmenetesre tervezett címmeccsen mutatkozzon be a hivatásos bokszolók között. Ráadásul Harcsa személyében kifejezetten nehéz riválist kapott, aki eddigi nyolc profi meccsét egyaránt megnyerte.

A budakalászi gálán telt ház fogadta az este fő meccsét vívó két öklözőt, akik meglepően nagy iramban kezdték az összecsapást. Az első menetben Bacskai szép kombinációkat ütött, s jobbnak tűnt, a másodiktól azonban Harcsa magára talált, lényegesen harcosabban bokszolt. Innentől közönségszórakoztató bokszot produkáltak a felek, a második és harmadik menetben teljesen kiegyenlített küzdelem folyt a szorítóban, rengeteg ütéssel.

A meccs közepén Harcsa fáradtabbnak látszott, Bacskai többet ütött, ugyanakkor riválisa minden szakaszban megvillantotta erejét, s komoly ütésekkel bombázta ellenfelét.

Noha Bacskai öt menetnél még sosem bokszolt többet, s Harcsának is nyolc menet volt a legtöbb, amit a ringben töltött - ráadásul nem ennyire intenzív mérkőzésen -, mindketten keményen harcoltak az utolsó, 10. gongszóig. A hajrában egyértelműen Bacskai tűnt jobbnak, még az utolsó menetben is képes volt négy-öt ütéses kombinációkra, így végül egyhangú pontozással (98-92, 96-94, 98-92), megérdemelten győzött.

A győztes ökölvívó meccs utáni nyilatkozatát az alábbi videóban tekintheti meg.