×

Botrányos vb-selejtező - a bosnyák edző kiverte a görög játékos fogát

Botrányos körülmények között rendezték meg a Bosznia-Hercegovina – Görögország világbajnoki selejtezőt a H csoportban. A tömegverekedésből a játékosok, az edzők, a drukkerek és a rendőrök is kivették a részüket.

A Bild beszámolója szerint a zenicai Bilino Polje Stadionban a hazai drukkerek már a meccs előtt megalapozták a barátságtalan hangulatot, amikor olyan hangosan fütyültek a görög himnusz alatt, hogy a hangszóróból alig lehetett valamit hallani.

Az egyébként gól nélküli döntetlent hozó mérkőzésen akkor szabadultak el végképp az indulatok, amikor Edin Dzeko és Kosztasz Manolasz összeveszett: előbb csak szájkarate ment, majd torkon is ragadták egymást. Különösen pikánssá teszi a kakaskodást, hogy a két játékos csapattárs az AS Romában.

Botrányos vb-selejtező Boszniában


A párharc hamarosan tömegverekedéssé fajult, a játékosok és a stábtagok is odarohantak igazságot tenni. A bosnyákok másodedzője, Stephan Gilli ököllel olyat behúzott Jannisz Janniotasznak, hogy a görög középpályásnak kiesett egy foga. A bunyóból természetesen nem maradhattak ki a nézők sem, a görög drukkerek a rendőrökkel csaptak össze.

A FIFA minden bizonnyal fegyelmi vizsgálatot fog indítani.

Tömegverekedés a Bosznia-Hercegovina – Görögország vb-selejtezőn (Fotó: REUTERS/Dado Ruvic) Tömegverekedés a Bosznia-Hercegovina – Görögország vb-selejtezőn (Fotó: REUTERS/Dado Ruvic)A csoport pénteki eredményei:
Gibraltár-Ciprus 1-2 (1-1)
Bosznia-Hercegovina - Görögország 0-0
Észtország-Belgium 0-2 (0-1)

Az állás:
1. Belgium 16 pont
2. Görögország 12
3. Bosznia-Hercegovina 11
4. Ciprus 7
5. Észtország 4
6. Gibraltár 0