Musorujsag
Élő Eredmények

Itt valami nagyon nincs rendben – Dzsudzsák könnyek közt nyilatkozott

m4sport.hu/M4 Sport
A magyar labdarúgó-válogatott szégyenteljes 1–0-s vereséget szenvedett a pénteki vb-selejtezőn Andorrában, a mérkőzésen történtek pedig mélyen felkavarták az együttes csapatkapitányát, Dzsudzsák Balázst, aki elnézést kért a szurkolóktól és burkolt, de kemény kritikával illette a válogatottat.

„Egyelőre csak azt tudom mondani, hogy erre nincsenek szavak és erre nincs bocsánat – mondta Dzsudzsák a meccs után, aki a tavaly nyári Eb-t követően most a pokolban érzi magát. Levetették velünk a mezt, úgyhogy egy éve ilyenkor csúcson voltunk, most meg a pokolban vagyunk. Ez mindennek az alja, én pedig elnézést kérek mind a szurkolóktól, akik ide kijöttek ide, mind a tévénézőktől vagy akik szeretik a magyar labdarúgást.”

Ezt követően pedig már nem csak a szégyen és a csalódottság volt érezhető a csapatkapitányon: „Tele van a csapatunk 15-16-17 évesekkel. Oké, hogy Andorra ellen, amire nincs mentség, de nem mindig az van, ami éppen látszik. Ráadásul most egy picit egyedül is vagyok. Nincsen se egy Gerzson (Gera Zoltán), se egy Priska (Priskin Tamás), se egy Szala (Szalai Ádám), se egy olyan, aki átérezné azt, hogy mit jelent a válogatott és mit jelent az, hogy megfelelni a szurkolóknak”.

Dzsudzsák meglátása szerint a csapatnak megvoltak a lehetőségei, de elöl teszetoszák voltak , ráadásul hozzáállásbeli problémákat is felfedezett a pályán. A meccsen történtek láthatóan mélyen felkavarták a futballistát, aki könnyes szemmel folytatta a nyilatkozatot: „Azért könnyes a szemem, mert ez engem érdekel. Most is csak azt hallom, hogy Dzsudzsák, az arab, Dzsudzsák, a pénzéhes… Nem hiszem, hogy ne mentem volna és ne próbálkoztam volna a meccsen, ne tettem volna meg azért mindent, hogy legalább ne kapjunk ki. De itt most valami nagyon nincs rendjén. Se a csapatban, sem a hozzáállásban. Ha normálisan álltunk volna ehhez a mérkőzéshez, és mindenki a tudását hozza ki, akkor nem hiszem, hogy 1–0-ra kikapunk. Fejben nem voltunk itt”.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Arcpirító vereség Andorrában
A világranglista 186. helyéről várta a pénteki vb-selejtezőt Andorra válogatottja, amely eddig gólt sem szerzett a magyarok ellen, tizenhárom éve pedig nem nyert tétmeccset. A pénteki meccsen mindkét sorozatát megszakította, hiszen 1–0-ra legyőzte Magyarországot.
Magyar futball
Így kezdünk Andorra ellen
Tóth Bence révén újonc játékos is helyet kapott a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatában, amely 20:45-től Andorra vendégeként játszik világbajnoki selejtezőmérkőzést.
Magyar futball