Musorujsag
Élő Eredmények

Bernd Storck kapott a szövetségtől egy második esélyt

m4sport.hu/M4 Sport
Az Andorra ellen elszenvedett kínos vereséget követően a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtök délutánra várta Bernd Storckot, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát beszámolóra. A rendkívüli elnökségi ülés véget ért, a döntés megszületett, a német szakember kapott egy második esélyt.

A rendkívül hosszúra nyút rendkívüli elnökségi ülés után az MLSZ elnöke, Csányi Sándor adott exkluzív interjút az M4 Sportnak és elmondta, nemcsak az Andorra elleni mérkőzésről, hanem az eddigi tevékenységéről hallgatták meg a szövetségi kapitányt, és az elnökség úgy döntött: Bernd Storck megérdemel egy második esélyt.

„Az első eséllyel, amikor szövetségi kapitány lett, rendkívül jól élt, hiszen kiváló játékkal jutottunk ki a francia Európa-bajnokságra, ott csoportelsők lettünk, igazoltuk, hogy nem csak véletlenül vagyunk ott. Abban bízunk, hogy ugyanúgy, ahogy sikerült a magyar labdarúgást a holland vereség, a 8-1 után helyreállítani, ugyanúgy majd a következő meccseken láthatni fogjuk, hogy nem ott tartunk, mint amit feltételezni lehetne az andorrai meccs után” – nyilatkozta az M4-nek Csányi Sándor.

A német szakember szövetségi kapitányi pozíciója mellett sportigazgatói állását is megtarthatja.

„Mind a két pozícióját megtartja, ennek az az oka, hogy nemcsak mint szövetségi kapitány, de mint sportigazgató – akihez az utánpótlás is tartozik – kiváló teljesítményt nyújtott, hiszen hosszú évek után került ki az U17-es és az U19-es válogatott az Európa-bajnokságra, és ott is jól játszottak. Tehát azt látjuk, hogy nemcsak a nagyválogatott ment át jelentős fejlődésen az elmúlt években – most ugyan nem ezt a képet mutatta a pénteki meccsen -, hanem az utánpótlásban is jó teljesítmények születtek” – indokolt az MLSZ-elnök.

Csányi Sándor elmondta, a fiatalítás talán nagyobb ütemben történt a kelleténél, és „lehettek válogatási hibák” is. „Hogy miért nem láttuk azt a nagy küzdelmet és a szép játékot a pályán, amit láttunk a Svájciak ellen, még ha veszítettünk is itthon, az más kérdés” – fogalmazott, majd hozzátette, a körülmények, a múltbéli teljesítmény, és a hit, hogy Storck tud a jövőben is teljesíteni, arra a következtetésre juttatta a grémiumot, hogy folytatás a helyes döntés.

Csányi közölte: a szövetségi kapitány az andorrai vereséget követően felajánlotta lemondását, de ő azt kérte tőle, hogy azt ne hozza nyilvánosságra, adjon szabad kezet az elnökségnek, hogy döntsön ebben a kérdésben.

Az elkövetkezendő három hazai selejtező mérkőzésre egységesen ezer forint lesz a belépő, a bérleteseknek pedig visszatérítenek majd – tette hozzá a szövetség első embere, aki a jövőbe tekintve azt mondta, a cél, hogy a magyar válogatott részt vegyen a 2020-as Európa-bajnokságon.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg:

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Storck-ügyben nem dönthet jól az MLSZ
Csütörtökön rapportra várja Bernd Storckot a Csányi Sándor vezette Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége, hogy miután meghallgatta a szakmai igazgatóinak is nevezhető szövetségi kapitányi beszámolót, eldöntse, az Andorra elleni égésnek milyen következményei legyenek, ha egyáltalán lesznek következményei.
Magyar futball
Orbán Viktor is megszólalt Bernd Storck ügyében
Újságírók kérdezték a Parlamentben Magyarország miniszterelnökét, Orbán Viktort arról, hogy szerinte le kell-e mondania Bernd Storck szövetségi kapitánynak az <a title="Arcpirító vereség Andorrában" href="https://telesport.cms.mtv.hu/2017/06/09/arcpirito-vereseg-andorraban/">Andorra elleni történelmi vereség</a> után.
Magyar futball
Berendelte Storckot az MLSZ-elnök
Csányi Sándor az andorrai meccs után nem akart hirtelen dönteni, jövő héten meghallgatja a kapitány magyarázatát.
Magyar futball
Ezért mondta le Bernd Storck az interjút
Akik figyelték az M4 Sport adását, láthatták, hogy a megbeszéltekkel ellentétben nem jött be Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Magyar futball