Musorujsag
Élő Eredmények

Storck állja az Andorrában szurkolók jegyeit a lett és a portugál meccsre

m4sport.hu
Bernd Storck szövetségi kapitány állja azoknak a drukkereknek a belépőit a Lettország és a Portugália elleni világbajnoki selejtezőre, akik elkísérték a csapatot az Andorra elleni idegenbeli meccsre - jelentette be a szövetségi kapitány az M4 Sportnak adott interjúban.

A német szakember egy nappal azután nyilatkozott a közszolgálati sportcsatornának, hogy az MLSZ-től kapott egy második esélyt. Mint arról korábban beszámoltunk, az Andorra ellen elszenvedett kínos vereséget követően a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége csütörtök délután meghallgatta a német szakember beszámolóját és úgy döntött, Bernd Storck szövetségi kapitányként és sportigazgatóként is folytathatja munkáját.

A kapitány az interjúban bejelentette, úgy kíván köszönetet mondani a támogatásért, hogy az andorrai meccsre elutazott drukkerek belépőinek árát kifizeti a soron következő két hazai vb-selejtezőre. A magyar válogatott augusztus 31-én Lettországot, szeptember 3-án Portugáliát fogadja. Az érintett szurkolóknak a következő hetekben ad a részletekről tájékoztatást az MLSZ. „Lettország ellen egy más válogatottnak kell majd ott állnia akarat szempontjából. Minden egyes centiméterért meg kell küzdenünk, és akkor a szurkolók is mögénk fognak állni.”

Bernd Storck elmondta, őt is sokkolta az andorrai vereség, de leginkább a szurkolókat sajnálja. „Meg kell találnunk az utat, hogy kikerüljünk ebből, és azt is tudom már, hogy hogyan. Meg vagyok győződve arról, hogy a hajót a megfelelő irányba fogjuk tudni forgatni. Jó játékosaink vannak, csak sajnos voltak olyan körülmények – és ez nem magyarázkodás, hanem tény –, amelyek ilyen nehéz helyzetbe sodortak minket. Az Eb-n 23 nemzetközileg tapasztalt játékosunk volt, közülük kettő, Juhász Roland és Király Gábor kiesett. Ebből a 21 játékosból áll az alapcsapatom, plusz van néhány fiatal tehetség, akiket szeretnénk felvezetni az A válogatottba. Ha megnézzük a mostani 25-ös keretet, akkor azt látjuk, hogy sok tapasztalt játékos sérülés miatt nem tudott részt venni ezen a meccsen, illetve volt egy megállapodás a klubokkal, hogy bizonyos játékos otthon maradtak. Tehát igazából csak kilenc játékossal, plusz a fiatalokkal tudtam elkezdeni az orosz mérkőzést. Nem tudtam, hogy az orosz meccs után még további három sérült lesz, tehát igazából csak hat Eb-t megjárt mezőnyjátékosom volt, ráadásul Stieber meccs közben kidőlt.”

A kapitány hozzátette, lépésről lépésre szerette volna a generációváltást végrehajtani, de így is bízott a csapatban. „Akiket összeállítottam, ők voltak az én csapatom. Bíztam bennük, hogy jól fognak játszani Oroszország és Andorra ellen. Nem így alakult, ezt nagyon sajnálom. Nem szedték össze magukat Andorra ellen” – fogalmazott Storck, aki szerint a játékosoknak többet kell magukon dolgozniuk.

Kérdésre válaszolva a tréner elmondta, Dzsudzsák Balázsnak igaza volt a mérkőzés után adott emlékezetes interjújában, amelyben egyes játékosok hozzáállását kritizálta. „Minden játékosnak tudnia kell, hogy ha a válogatott mezt viseli, akkor az mit jelent. Ilyenkor felelősségem van az egész nemzettel szemben. Ha megkapjuk ezt a lehetőséget, akkor mindent bele kell adni, hogy eleget tegyünk ennek a meghívásnak. Ha nem tudom ezt megmutatni, akkor nem vagyok válogatott játékos. Azok a játékosok, akik ott voltak, nem mutatták ezt meg. Nem tudom, miért, de ahogy teljesítettek, arra nincs magyarázat.”

A csütörtöki MLSZ-elnökségi döntéssel kapcsolatban a tréner úgy fogalmazott, hogy bizalmat kapott a testülettől. „Bíznak bennem, azt gondolják, hogy én vagyok a megfelelő személy. Meg tudtam győzni őket, hogy ez a megfelelő út, sőt, ez az egyetlen út, aminek nincs alternatívája, ezt kell folytatni. Megmutattuk, hogy sikeresen tudunk együttműködni. Most ugyan van egy olyan fázis, amikor nem mennek olyan jól a dolgok, ezt ki kell bírni, aztán jön a következő lépés.”

Storck szerint jó játékosaink vannak, bízni kell bennük, de felelősségteljesebb játékot kell tőlük követelni. „Ezeknek a játékosoknak tisztában kell lenniük a saját felelősségükkel, ha bekerülnek a válogatottba. Ezen az úton kell tovább haladnunk, pontosan ugyanilyen következetesen kell segíteni nekik, hogy javuljanak, legyen ez akár az erőnléti vagy a mentális terület. A mentális kihívás fontos, hogy ebben fejlődjünk, és segítsük őket, ha problémáik vannak. Hinni kell bennük, és nem csak azt mondani, hogy nem képesek rá, csak mert egyszer nem jött össze.”

A szövetségi kapitány megerősítette, hogy az andorrai vereség után felajánlotta a lemondását Csányi Sándor MLSZ-elnöknek, a múlt vasárnapi interjút pedig éppen azért mondta le az M4 Sporton, mert először az elnökkel szerette volna ezt megbeszélni.

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

A szövetség elnöksége csütörtökön úgy döntött, hogy a soron következő három hazai vb-selejtezőre a nézőtér minden szektorába egységesen 1000 forintba kerülnek majd a belépők, a bérletes szurkolók számára pedig visszafizetik a jegyárkülönbözet.

A világbajnoki selejtezősorozatban hat forduló alatt mindössze hét pontot gyűjtött a magyar együttes, amely a harmadik helyről várja a folytatást. A magyar válogatott legutóbbi négy mérkőzésén – ebből kettő volt vb-selejtező, kettő felkészülési találkozó – úgy szenvedett vereséget, hogy egyetlen gólt sem szerzett, miközben kilencet kapott.

További tartalmak