Paul Di Resta idei első győzelmét szerezte meg a Hungaroringen!

Meglepetés pole után meglepetésgyőzelem.

Paul Di Resta - Mercedes-AMG (Xpb.cc) Paul Di Resta - Mercedes-AMG (Xpb.cc)Izgalmasan alakult a DTM hungaroringi első futama, hiszen azok után, hogy az Audi uralta a szabadedzéseket és a szombati időmérő edzést, végül még a dobogóról is leszorultak a pilótái.

A versenyt ugyanis a mercedeses Paul Di Resta nyerte, akit a BMW-s Timo Glock, valamint a szintén BMW-s Bruno Spengler követhetett a dobogóra.

A kártyák valahol már a start után elkezdtek keveredni. A rajtnál az audis René Rast megtartotta első helyét, hátrébb viszont volt egy ütközés, ami akkor csupán márkatársak közti incidensnek tűnt.

A BMW-s Maxime Martin tolta ki Tom Blomqvistot a második kanyarban, mely ütközésben szerzett sérülés végzetesnek tűnt Maxime autója esetében. A belga ugyanis néhány körrel később leparkolta az autóját a pályán, ami miatt beküldték a biztonsági autót, és amely miatt az addigra már bokszban járók előnyösebb helyzetbe kerültek.

Az újraindításkor Mattias Ekström megelőzte a még mindig vezető René Raftot, de mint később kiderült, ennek nem sok köze volt a verseny top helyezettjeinek sorrendjéhez.

Oda ugyanis végül egyikük sem ért fel, hiszen a legjobb audis csak a negyedik helyet tudhatta végül magáénak, de őt Bruno Spenglernek hívják. Ekström és Raft végül az 5-6. helyet érte csak el.

A futam meglepetése még, hogy a bajnokságban vezető Lucas Auer egy „lökéshullám” áldozata lett, amit Loic Duval indított be. Az éllovas végül a mezőny után eredt, és a leintésre már a 13. helyen autózott.

Auer bár így sem szerzett pontot, továbbra is vezeti a tabellát. 10 egységgel előzi meg Jamie Greent, aki mögé a negyedik helye után Mike Rockenfeller zárkózott fel, megelőzve Gary Paffett-et.

A hétvége eseményei vasárnap a második időmérő edzéssel (11:45), valamint a 2. futammal (15:05) folytatódik, melyeket az M4 Sporton és itt az m4sport.hu-n is élőben közvetítünk majd.

DTM Hungaroring 1 futam vegeredmeny