Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Szerződést hosszabbított Hajnal Tamás

fradi.hu
Leandro és Gera Zoltán után a zöld-fehérek újabb rutinos tagja, Hajnal Tamás is szerződést hosszabbított a Fradival.

A Zöld Sasok honlapjának tájékoztatása szerint egyéves hosszabbítást írt alá az 59-szeres középpályás, aki 9 évesen került Nyergesújfaluról a Ferencvároshoz, 16 esztendősen pedig már az élvonalban is bemutatkozott.

Hajnal Tamás már rendkívül fiatalon Németországba szerződött, ám kevés lehetőséget kapott a Schalkéban, így 2004-ben a belga élvonalbeli Sint-Truidenhez igazolt.

Két Belgiumban eltöltött év után Hajnal visszatért Németországba, ahol a Kaiserslauternnek, majd a Karlsruhénak is vezéregyénisége volt. Következő állomása a Borussia Dortmund volt, a fekete-sárgáknál Szuperkupa-győzelmet érő góllal mutatkozott be, és 2010-es súlyos sérüléséig alapember volt Dortmundban.

2011 tavaszára a Borussia kölcsönadta Stuttgartba, majd hamarosan végleg a svábok játékosa lett. Miközben Hajnal góljaival és gólpasszaival komoly szerepet játszott a VfB bennmaradásában, a Dortmunddal hivatalosan német bajnok lett.

Hajnal a következő két idényt is Stuttgartban töltötte, mindkétszer Európa Ligába jutott a csapattal, és döntőt játszhatott a Német Kupában is. 2013-ban a másodosztályú Ingolstadthoz szerződött, majd 2015 elején hazatért a Fradihoz.

A kiváló rúgótechnikájú játékos azóta bajnoki címet, három Magyar Kupát és kettő Szuperkupát nyert a Ferencvárossal, a 2017/18-as idényben pedig tovább bővítené ezt az eredménysort.


További tartalmak