Musorujsag
Élő Eredmények

René Rast élete első DTM-győzelmével a tabella élére állt!

m4sport.hu
Rast mögött Mattias Ekström és az utolsó helyről rajtoló Maxime Martin végzett.

DTM-1497783225

René Rast az első futamhoz hasonlóan a második rajtjánál is sikeresen megtartotta az első helyét, amit a kiállásokig nem is adott ki a kezéből. Akkor azonban márkatársa, Mattias Ekström mögé sorolt csak be, aki a második helyen hajtott. Előttük a mercedeses Maro Engel hajtott, de csak mert egyedüliként ő nem cserélt ekkor még kereket a mezőnyből.

A 31 éves versenyző bokszkiállása után helyreállt a rend: Mattias Ekström vezetett az élen, Rast a második, Maxime Martin pedig a harmadik helyen hajtott.

Bár a kétszeres hungaroringi pole-os a kerékcserék után a második helyre szorult, nem került alárendelt szerepbe, hiszen Ekström gumijaiban 8 körrel több volt, így Rast könnyedén egy másodpercen belül tudta tartani hátrányát a kétszeres bajnokkal szemben.

A 30 éves versenyző végül a 31. körben sikeresen vissza is vette a vezetést Ekströmtől, és beváltotta az M4 Sportnak adott nyilatkozatában tett ígéretét, és megnyerte a futamot.

Az audis René Rast tehát megszerezte élete első DTM-es győzelmét márkatársa, Mattias Ekström és az utolsó helyről rajtoló Maxime Martin előtt.

A győzelem pedig azután, hogy a pontversenyben addig vezető Lucas Auer kiesett a versenyből, az újdonsült győztes számára azt is jelenti, hogy átvette a vezetést a tabellán!

DTM 2 futam vegeredmeny

 

További tartalmak