Molnár Janka: Jó esélyem van győzni az EYOF-on

Bár 400 gáton vezeti a világranglistát, Molnár Janka edzőjével közösen úgy döntött, 400 méteres síkfutásban indul a győri EYOF-on.

A XIV. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra július 23. és 28. között Győrben kerül sor. A 16 éves atléta, Molnár Janka három számban is a világ élmezőnyébe tartozik. A 200 méteres síkfutásban 13. a világranglistán, 400-on a 3., 400 gáton pedig az első, de mivel a viadalon atlétikában versenyszámonként egy nemzetet csak egy sportoló képviselhet, a lánynak választania kellett. Edzőjével végül a 400 méteres síkfutás mellett döntöttek.

A fiatal lány saját bevallása szerint sportjához különösen nagy akaraterő szükségeltetik, s ennek nincs is híján a versenyző. Edzője, Bartha Attila úgy látja, tanítványa legnagyobb erőssége, hogy nagyon gyorsan és kiválóan regenerálódik, ami genetikai adottság. Vannak azonban fejlesztendő területei is az ifjú sportolónak, mint például a gyorsasági állóképesség.

Komoly és pepecselős munka kialakítani a megfelelő lépésszámot, ezért is a legintelligensebb számnak tartom atlétikán belül” – mondta Bartha Attila

Molnár Janka legnagyobb ellenfele egy cseh lány lesz az EYOF-on, de mester és tanítványa is úgy érzi, jó esély van a győzelemre. Bartha Attila 54-en belüli futással lenne elégedett, s erre képesnek is tartja a lányt.

A Magyar Atlétikai Szövetség hétfőn véglegesíti az EYOF-on indulók névsorát, a válogató utolsó állomása a hétvégi Ifjúsági Atlétikai Bajnokság volt.