Musorujsag
Élő Eredmények

Zarándokútra készül Nagy Balázs és Csutka István

Zarándokútra készül Nagy Balázs és Csutka István

m4sport.hu
Színművészeket köszönthettünk az M4 Sport stúdiójában, ugyanis Csutka István és Nagy Balázs komoly sportteljesítménynek is nevezhető zarándokútra indul. A Sportreggeliben beszéltek arról, miért vágnak/vágtak neki a hosszú zarándokútnak és mit várnak attól.

Csutka István Európa legnehezebb túraútvonalát teljesítené Korzikán, Nagy Balázs pedig az El Caminón indul útnak, így együtt készülnek fel egy 32 kilométeres túrával Magyarországon a két zarándokútra.

„Csuti nagyon sok mindenben a példaképem” – mondta Nagy Balázs, akit színésztársa „fertőzött meg” a sport szeretetével. Minden évben félmaratont futnak együtt, és az ő példáján felbuzdulva teljesítené a több száz kilométeres El Caminót. „Ez nyilván egy nagyon komoly fizikai teljesítmény – vélekedett a zarándokútról a színművész – azonban nyilván van ennek egy spirituális része is, ami különösképp érdekel engem.”

Csutka István szerint bárki végig tud menni a távon, minden csak elhatározás és idő kérdése, ugyanis lehet kisebb-nagyobb etapokban haladni, egyénektől függően. Az 50 éves színművész elmondta, nagyon szeret motiválni embereket, életcéljává vált, hogy az emberek rájöjjenek, hogy 40-50 év felett nincs vége az életnek.

A táncművész beszélt arról, miben változtatta meg őt az El Camino, miért vállal egyre nehezebb túraútvonalakat, Nagy Balázs pedig elmondta, miért indulna a zarándokúton annak ellenére, hogy féléves kislányát és feleségét hagyná itthon hetekre.

További tartalmak