Zarándokútra készül Nagy Balázs és Csutka István

Színművészeket köszönthettünk az M4 Sport stúdiójában, ugyanis Csutka István és Nagy Balázs komoly sportteljesítménynek is nevezhető zarándokútra indul. A Sportreggeliben beszéltek arról, miért vágnak/vágtak neki a hosszú zarándokútnak és mit várnak attól.

Csutka István Európa legnehezebb túraútvonalát teljesítené Korzikán, Nagy Balázs pedig az El Caminón indul útnak, így együtt készülnek fel egy 32 kilométeres túrával Magyarországon a két zarándokútra.

„Csuti nagyon sok mindenben a példaképem” – mondta Nagy Balázs, akit színésztársa „fertőzött meg” a sport szeretetével. Minden évben félmaratont futnak együtt, és az ő példáján felbuzdulva teljesítené a több száz kilométeres El Caminót. „Ez nyilván egy nagyon komoly fizikai teljesítmény – vélekedett a zarándokútról a színművész – azonban nyilván van ennek egy spirituális része is, ami különösképp érdekel engem.”

Csutka István szerint bárki végig tud menni a távon, minden csak elhatározás és idő kérdése, ugyanis lehet kisebb-nagyobb etapokban haladni, egyénektől függően. Az 50 éves színművész elmondta, nagyon szeret motiválni embereket, életcéljává vált, hogy az emberek rájöjjenek, hogy 40-50 év felett nincs vége az életnek.

A táncművész beszélt arról, miben változtatta meg őt az El Camino, miért vállal egyre nehezebb túraútvonalakat, Nagy Balázs pedig elmondta, miért indulna a zarándokúton annak ellenére, hogy féléves kislányát és feleségét hagyná itthon hetekre.