Musorujsag
Élő Eredmények

Győzelemmel nyitotta a bajnok az OTP Bank Ligát

MTI
A címvédő Budapest Honvéd győzelemmel kezdett a labdarúgó OTP Bank Liga 2017/18-as szezonjában: a nyitóforduló szombati játéknapján a vendég Haladást múlta felül 2–0-ra.

Rosszul indult a mérkőzés a kispestiek számára, mert rögtön megsérült George Ikenne-King. Ennek ellenére a Honvéd birtokolta többet a labdát, de komoly helyzeteket nem tudott kialakítani, csak rögzített szituációkból veszélyeztette Király Gábor kapuját. A nigériai játékos helyett csereként beállt Bobál Dávid éppen egy szabadrúgást követően fejelt gólt.

A második félidő az előző idény gólkirályának, Eppel Mártonnak a kapufájával indult, ezt követően viszont bátrabbá vált a Haladás, ennek köszönhetően a korábbiaknál sokkal több időt töltött a Honvéd térfelén. A közönség helyzetek nélküli kiegyenlített mezőnyjátékot láthatott, egyedül Királynak kellett egyszer bravúrt bemutatnia. A hajrában aztán az olasz Davide Lanzafame a gólpassza után gyönyörű gólt rúgott, ezzel eldöntötte a három pont sorsát.

A kispestiek sorozatban 11. hazai találkozójukat nyerték meg az élvonalban, legutóbb az Újpest távozott egy ponttal a Bozsik Stadionból még tavaly októberben.

A gólszerző nyilatkozata:

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Budapest Honvéd – Swietelsky Haladás 2–0 (1–0)
Bozsik Stadion, 2090 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Bobál D. (30.), Lanzafame (89.)
sárga lap: Németh M. (35.), Kovács L. (51.), Simon Á. (59.), Halmosi (90.)

Honvéd: Gróf – Kamber, Lovric, Baráth – Ikenne-King (Bobál D., 4.), Tömösvári (Gazdag, 57.), Herjeczki, Nagy G. (Pölöskei Zs., 84.), Laczkó – Eppel, Lanzafame

Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Tóth M., Simon Á. (Jancsó, 70.), Kiss B., Kovács L. (Rácz, 72.) – Williams (Halmosi, 72.), Németh M.

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="804553"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Honvéd-Haladás
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2017/07/D__YT201707150511-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak