Fina 2017
×

Két éve rajta nevettek, mára világbajnok lett

m4sport.hu
Maddison Keeney a kazanyi vb-n szinte beleesett a medencébe. Most ugyanazzal az ugrással, amit akkor szeretett volna bemutatni, világbajnok lett.

Az ausztrál Maddison Keeney nyerte a női műugrók 1 méteres döntőjét a budapesti vizes vb-n. A fináléba a selejtező legjobbjaként bekerülő 21 esztendős versenyző 314,95 ponttal végzett az élen. Mellette az orosz Nagyezsda Bazsina és az olasz Elena Bertocchi állhatott a dobogóra.

Keeney győzelme nem számít meglepetésnek, hiszen már 2014-ben, a Brit Nemzetközösségi Játékokon ezüst-, illetve bronzérmet nyert. A riói olimpián Anabelle Smith társaként pedig bronzérmes lett szinkronugrásban.

Tette azért érdemel említést, mert a két évvel ezelőtti kazanyi világbajnokságon épp az ő ugrása volt az, ami minden híradásba bekerült. De nem szépsége, hanem éppen esetlensége kapcsán. Íme:

Ezek után tudott talpra állni, és a Duna Arénában nyerni. Mindezt úgy, hogy az utolsó, mindent eldöntő ugrása ugyanaz volt, mellyel Kazanyban próbálkozott és lett közröhej tárgya. Edzője, aki akkor értetlen arccal nézte az elrontott ugrást, most boldogan nevetve ölelte magához.

A két évvel ezelőtti vb-n egyébként 3 méteren 7., szinkronban a 4. lett, míg az egyméteres versenyben – köszönhetően elrontott ugrásának – az utolsó, 12. helyen végzett. Az ausztrálok 14 év után nyertek ismét aranyat női műugrásban.

Íme, az idei, aranyérmet érő ugrásai:

EGY HOSSZAL MINDENKI ELŐTT: EXTRA TARTALMAK A VIZES VB ALATT AZ M4 SPORT MOBILALKALMAZÁSBAN. TÖLTSE LE VAGY FRISSÍTSEN!