Fina 2017
×

A Duna vizéről is lehet majd nézni az óriás-toronyugrást

MTI
Naponta további 600 jegyet lehet kapni az óriástoronyugrásra, ami a Magyarországon zajló vizes világbajnokság egyik leglátványosabb versenyszáma.

A szervezők tájékoztatása szerint a nagy érdeklődésre való tekintettel az eredetileg tervezett 1500 néző befogadására alkalmas lelátó mellett – a Maharttal közösen – a Dunán egy 80 méter hosszú és 20 méter széles uszályon további 600 férőhelyes ideiglenes nézőteret alakítanak ki. A plusz belépők már elérhetőek az Eventim hálózatában. A szervezők az uszályokra 250 fős hajókat indítanak az Olimpia park kikötőjéből.

A versenyt nemcsak a lelátókról, hanem a folyó két partjáról is jól lehet majd látni, a budai oldalon pedig – a Batthyány térnél és a Csalogány utcánál – óriás kivetítőkön nézhetik a látványos ugrásokat azok, akik nem jutottak jegyhez.

Az óriás-toronyugrás 2013 óta része a vizes világbajnokság programjának, a férfiak 27, a nők 20 méterről ugranak. A sportágban előzőleg sziklaugró világkupa-sorozatokat rendeztek. Az óriás-toronyugrás versenyeit a vb utolsó három versenynapján bonyolítják le. A pénteki selejtezőt követően a nők döntőjére szombaton, a férfiak fináléjára pedig vasárnap kerül sor. A számra tizenhat országból összesen közel negyven versenyző nevezett.