Fina 2017
×

A férfi pólósok tudják a horvát játék ellenszerét

M4 Sport/m4sport.hu
A magyar pólóválogatott tagjai tudják, hogy nehéz mérkőzés lesz, de egyáltalán nem aggódnak, a horvátok játéka elleni ellenszer adott, már csak meg kell valósítani.
 

Szombaton felteheti a koronát a magyar férfi vízilabda-válogatott egész éves teljesítményére, ha megnyeri a horvátok elleni vb-döntőt. A csapattagok közül többen is nyilatkoztak az M4 Sportnak a várakozásokról egy nappal a mindent eldöntő találkozót megelőzően.

„Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz lesz. Ahogy a horvátokat nézem, nagyon jó formában vannak, elég magabiztosan nyerték a mérkőzéseiket. A szerbeket megverni az elődöntőben nagy fegyvertény. A csapat struktúrája hasonló, mint a miénk. Van két jó balkezesük, jó lövőik, jó kapusuk. Úgyhogy nem gondolom, hogy itt bármiféle taktika fog dönteni, szoros meccs lesz, egy-két gól fog dönteni” – mondta Hosnyánszky Norbert, akinek a véleményét Hárai Balázs is osztotta.

Decker Ádámnak déjà vu-je van, úgy érzi magát, mint a 2013-as barcelonai világbajnokságon, amelyen Montenegrót sikerült legyőzni, most újra délszláv ellenfél vár a magyar csapatra.

„Ugyanolyan érzésem van: új kapitány van, új játékosok kerültek be a keretbe. Egy nagy energiabomba volt az egész vb, és most is annak érzem, ahogy megyünk előre meccsről meccsre, és vagy taktikusan vagy erővel, de valahogy mindig nyerünk, eddig. Remélem, hogy ezt megtartjuk, és a döntőben is lesz valami, amiért majd nyerni fogunk” – osztotta meg érzéseit Decker.