A jövő olimpikonjai biciklizhetnek a budapesti FISE-en

Életük legnagyobb lehetősége előtt állnak a magyar BMX-esek, az extrém sportok világkupájának budapesti fordulójáról hosszú távon akár az olimpiáig is eljuthatnak. A BMX freestyle egyre elismertebb sportág világszerte, 2020-ban már a tokiói olimpián is szerepelni fog a versenyszámok között. A FISE Budapestet augusztus 18 és 20 között rendezik meg a Kopaszi-gáton, 55 országból várnak versenyzőket, és több százezer nézőre számítanak.

A vizes vb után augusztusban újabb sport világesemény érkezik Budapestre, a Kopaszi-gáton rendezik meg a FISE World Series-t, az extrém sportok világkupájának egyik fordulóját. A rendezvényen a gördeszka, görkorcsolya freestyle, wakesurf, BMX flatland és BMX freestyle park bajnokai versenyeznek, de a szakmai zsűri előtt amatőr és junior kategóriában bárki bemutatkozhat.

A Magyar Kerékpáros Szövetség minden hazai BMX-est arra bíztat, hogy ne hagyják ki az alkalmat, és jelentkezzenek amatőr, junior, női vagy akár profi kategóriákban, mert a FISE kiváló alkalom lehet arra, hogy megmutassák rátermettségüket a nemzetközi zsűri előtt.

bmx

„Magyarországon sok tehetséges fiatal van, akik számára ugródeszka lehet egy ilyen esemény. Aki a FISE-n jól szerepel, azt biztosan nem felejti el a nemzetközi zsűri. A rendezvénytől azt reméljük a szövetségben, hogy a BMX, mint sportág egyre elismertebbé válik majd itthon is, és az emberek nem utcai szórakozásnak, hanem sportteljesítménynek tekintik a BMX-et. A Kopaszi-gáton mindenki meggyőződhet róla, hogy a látványos biciklis elemekhez tornászokat megszégyenítő ügyességre és koordinációra van szükség” - mondta el Pichler Róbert, a Magyar Freestyle BMX Egyesület elnöke.

Dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke szintén jelentkezésre biztatja a sportág kedvelőit, és ugyancsak kiemelte, hogy a BMX freestyle 2020-ban Tokióban olimpiai sportágként szerepel, ezért a FISE legjobbjai a jövő olimpikonjai is lehetnek.