Musorujsag
Élő Eredmények
×

Íjász-arany és ju-jitsu-ezüst a Világjátékokon

Íjász-arany és ju-jitsu-ezüst a Világjátékokon

MTI
Az íjász Kakas István szerezte az ötödik magyar aranyérmet a wroclawi Világjátékokon, míg ju-jitsuban Szűcs Kristóf ezüstérmet nyert.

A Nemzeti Versenysport Szövetség közleménye szerint a csupaszíj kategóriában már korábban a legjobb négy közé került Kakas István a döntőbe jutásért 46-43-ra verte a spanyol Garcia Fernandezt, majd a fináléban – amelyet egy tökéletes hatos lövéssel zárt – 54-51-re múlta felül az amerikai Demmert.

“A legjobb négy volt az előzetes célom, de itt sikerült teljesen kívül tenni magam a versenyen, semmire sem gondolni, még a pontokra sem. Rengeteget kell dolgozni ahhoz, hogy az ember a döntő pillanatokban is beletaláljon a célba. Külön örülök annak, hogy ilyen eredményre még nem volt példa a magyar terepíjászatban” – mondta Kakas István.

A ju-jitsu 94 kg-os földharc kategóriájában az Egyesült Államokban élő és készülő Szűcs Kristóf három győzelemmel jutott döntőbe, ott viszont vitatott körülmények között kikapott az általa a csoportküzdelmek során legyőzött egyesült arab emírségekbeli Alketbitől.

“Az ellenfelemnek, aki egy befolyásos sejk fogadott fia, volt némi bírói háttértámogatása. Nehéz úgy küzdeni, hogy nem csak egy ember az ellenfél. Úgyhogy nem érzem elég fényesnek az érmem, de majd az abszolút kategóriában megpróbálok javítani” – nyilatkozta Szűcs Kristóf.

A csoportmérkőzések során veretlen férfi strandkézilabda-válogatott simán vette a negyeddöntőt Uruguayt 2-0-ra felülmúlva, az elődöntőben a brazilok azonban túl erősnek bizonyultak, ugyanis a dél-amerikai csapat 2-0-ra nyert. A harmadik helyért Katar lesz a magyar együttes ellenfele.

“Védekezésben nagyon jól teljesítettünk, a kapusteljesítmény is kiváló volt, elöl viszont borzasztóan bizonytalanok voltunk. Kívülről nekem úgy tűnt, mintha néhány játékos berezelt volna, de legalábbis nem bírta el a mérkőzés terhét. Sajnos már sorozatban történik az velünk, hogy elérkezünk az elődöntőhöz, és ott megtorpanunk. Lehet, hogy érni kell még, hiszen 22-23 éves játékosokról van szó. Bízom benne, hogy a bronzérmet meg tudjuk szerezni” – értékelt Gulyás István szövetségi edző.

A Világjátékokon szereplő magyar csapat öt arany-, négy ezüst- és négy bronzéremmel várja az utolsó két versenynapot Wroclawban.

További tartalmak