Fina 2017
×

Áradozik a vizes vb-ről a szerb pólólegenda

fina-budapest2017.com
Vanja Udovicic szerint mindent felülmúl a Magyarországon vasárnap véget érő vizes világbajnokság.

„Gratulálok a szervezőknek, a teljes magyar kormánynak. Volt szerencsém beszélni Szabó Tünde sportért felelős államtitkárral, akivel valaha sporttársak voltunk a medencében, most pedig kollégák vagyunk. Neki is gratuláltam, azt gondolom, a világbajnokság kiváló képet fest Magyarországról, Budapestről. Ez a világbajnokság mindent felülmúl, minden jövőbeli rendezőnek nagyon nehéz dolga lesz, ha ezt a szintet tartani akarja” – idézi a vb hivatalos honlapja a kétszeres világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes, Európa-bajnok, jelenleg Szerbia sportminisztereként tevékenykedő korábbi vízilabdázót.

Vanja Udovicic a Mladost Zagreb játékosaként a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott A-Híd Szeged Beton VE elleni visszavágón a hódmezővásárhelyi uszodában 2012. április 18-án. (Fotó: MTI/Kovács Anikó) Vanja Udovicic a Mladost Zagreb játékosaként a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott A-Híd Szeged Beton VE elleni visszavágón a hódmezővásárhelyi uszodában 2012. április 18-án. (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

A 31 éves Udovicic sajnálja, hogy nem jött össze a magyar–szerb álomdöntő a férfi pólótornán. „Fantasztikus lett volna Magyarország ellen játszani a fináléban, talán a budapesti rendezés legnagyobb eseménye, csemegéje lett volna.”

A Margitszigeten zajló vízilabdatornán a kazanyi győztes Szerbia ezúttal a bronzéremig jutott. A szerbek két Európa-bajnoki cím, három Világliga-siker, az olimpiai aranyérem és a kazanyi vb-arany után először nem tudtak csúcsra jutni, megszakadt tehát páratlan sorozatuk. Udovicic ettől függetlenül gratulált honfitársainak, akik szerinte az elmúlt időszakban sporttörténelmet írtak. „A legutóbbi tíz világversenyről éremmel tértek haza, és ebből a tíz éremből kilenc arany volt. Büszkék lehetünk erre a szériára, remélem, a jövőben folytatódik majd tovább.

Az aranyérmet egyébként a horvátok nyerték, miután a szombat esti döntőben két góllal legyőzték a magyar válogatottat.