Fina 2017
×

Varga Dénes lemondta a válogatottságot

MTI
A budapesti vizes világbajnokság férfi vízilabda tornáján ezüstérmet szerzett magyar pólóválogatott csapatkapitánya, Varga Dénes egy évig biztosan nem játszik a nemzeti csapatban, azonban nem zárta ki, hogy később visszatér még a válogatottba.
 

Az ezüstérmes pólócsapat szövetségi kapitány a hétfői sajtótájékoztatón gratulált játékosainak, akik szerinte emberfeletti teljesítmény nyújtottak. Hozzátette: a csapat egyre egységesebb lett a torna során.

Märcz Tamás úgy látja, a vb tanulsága az volt, hogy az emberelőnyös és emberhátrányos helyzetekben fejlődnie kell a magyar vízilabdának.

Egy évre visszavonult a válogatottságtól Varga Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya. A Margitszigeten ezüstérmes gárda kiválósága a vb utáni sajtótájékoztatót követően jelentette be a hírt.

Varga Dénes csapatkapitány hangsúlyozta, nehéz folyamaton ment át, amíg eldöntötte, hogy ezen a budapesti vb-n a válogatott rendelkezésére áll, de most úgy érzi, az a legésszerűbb, ha a következő nyarat pihenéssel tölti, mert nem szeretne felőrlődni. Ugyanakkor nem zárta ki, hogy később visszatér még a válogatottba.

„Úgy gondolom, az a legésszerűbb, hogy a következő nyarat pihenéssel töltsem, nem akarom, hogy felőrlődjek. Ezt követően meglátjuk, leszek-e még olyan formában, hogy válogatott meghívót kapjak” – fogalmazott Varga.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a 17. vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának döntőjében, a Magyarország - Horvátország mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 29-én. MTI Fotó: Czagány Balázs Märcz Tamás szövetségi kapitánynak nehéz lesz pótolnia Varga Dénest (Fotó: MTI/Czagány Balázs)

Ezzel kapcsolatban Märcz Tamás megjegyezte, neki egyetlen játékos sem jelezte, hogy lemondja a válogatottságot.

Nagy Viktor, a csapat All Star-válogatottba beválasztott kapusa azt mondta, bár a felkészülés elején aláírta volna a második helyet, még mindig csalódott, s az elvesztett vb-döntő óta nem alszik jól.

„Büszke vagyok a csapatra, mert nehéz úton mentünk végig, de ebbe keserűség is vegyül, mert emlékszem, hogy mekkora örömet szereztünk a szurkolóknak akkor, amikor 2013-ban megnyertük a világbajnokságot, és mekkora szeretet áradt tőlük felénk. Ez azért nem ugyanaz az érzés” – fogalmazott a kapus.

Erdélyi Balázs is elismerte, hogy még tombol benne a csalódottság, mert nagyon közel voltak a világbajnoki aranyéremhez, ugyanakkor büszkén és boldogan gondol vissza az elmúlt két hétre.

Vámos Márton, akit a vb legértékesebb játékosának választottak, úgy fogalmazott: nem lett volna nagyobb büszkeség annál, mint amit akkor érzett volna, ha megnyerik a vb-döntőt.

Fotó Vámos Márton a torna legértékesebb játékosának választották (Fotó: fina-budapest2017)

„Rio után visszaküzdöttük magunkat az elitbe, a görögök elleni győzelem után örömérzet fogott el, de a döntő óta túlnyomórészt csalódottság van bennem” – jelentette ki Vámos, aki szerint sokat kell majd dolgozniuk azon, hogy kiderítsék, mi okozta a horvátok elleni mérkőzés elején tapasztalt rövidzárlatot.

A játékos köszönetet mondott a szurkolóknak, akiktől „annyi üzenetet és biztatást kaptak, hogy az valósággal besegítette őket a döntőbe”.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a 0-4-es első negyed után 8-6-ra kapott ki szombaton a horvát válogatottól a vb döntőjében.