Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nagy Dániel: Nem biztos, hogy fiatalként többet kaptam külföldön

M4 Sport/m4sport.hu
Már fiatalon kikerült Németországba, ezért hamar felnőtt Nagy Dániel, aki szereti a nyomást és a magas elvárásokat.

„Régóta figyelemmel kísértem pályafutását. Nagyszerűen olvassa a játékot, technikás és rengeteg helyzetet alakít ki” – jellemezte a nyáron igazolt Nagy Dánielt az Újpest vezetőedzője. Nebojsa Vignjevic nem gondolkodott sokat, mikor lehetősége nyílt a lila-fehérekhez hozni a középpályást.

Nagy Dániel Gödöllőről indult, majd junior éveiben az Újpestnél is megfordult, mielőtt 2007-ben, mindössze 16 évesen a Hamburg akadémiájára igazolt.

„Mivel fiatalon kikerültem, hamar felnőttem” – kezdte az M4 Sport játékoskijárójában Nagy, aki bentlakásos gimnázium került, majd 17-18 évesen már kiköltözött és magáról gondoskodott.

Végigjárta a korosztályos csapatokat, 2010-ben profi szerződést kapott a nagycsapatnál, igaz a felnőttek között nem jutott neki tétmeccs.

„Nem tudom, hogy többet kaptam-e ott, mint amit itthon kaptam volna” – állapította meg meglepetésre. Ő mindenesetre így döntött, szerette volna kipróbálni magát külföldön, és nem is bánta meg, hiszen jó tapasztalatokat és barátok szerzett.

„Pont lejárt a szerződésem Németországban, és gondolkodtam, hogy váltsak. És jött a Fradi” – elevenítette fel hazatérését, kiemelve, hogy vonzotta, hogy olyan klubhoz kerül, ahol nyomás és eredménykényszer van. Az Újpesten is adott, de ez úgy tűnik, tényleg spanolja Nagyot, aki négy forduló alatt négy gólt szerzett az OTP Bank Liga.

További tartalmak