Fina 2017
×

Örömvízilabdával aranyérmes a Millennium

m4sport.hu
Esélyt sem adott ellenfelének a Kemény Dénes által irányított, háromszoros, kétszeres és egyszeres olimpiai bajnokokat felsorakoztató Millennium, amely látványos és gólerős vízilabdát bemutatva 16–3-ra legyőzte az orosz Szentpétervárt a margitszigeti masters vízilabda-világbajnokság döntőjében.
 

17. FINA Masters Világbajnokság

Férfi vízilabda (40+), döntő

Millennieum (magyar) – Szentpétervár (orosz) 16–3 (3–0, 6–1, 3–0, 4–2)

A magyar gólszerzők: Biros P. 5, Varga Zs. 3, Kásás T. 2, Molnár T. 2, Székely B. 1, Varga T. 1, Benedek T. 1, Steinmetz B. 1

A tornán eddig minden meccsét könnyedén és fölényesen megnyerő magyar csapat már az első negyedben jelezte, övék a medence, Kemény Dénes csapata 3–0-ra hozta a játékrészt.

Ami ezután következett, az bizony demoralizálóan hathatott az oroszokra, a magyar legények mérnöki pontossággal járatták kézről kézre a labdát és gólzáport zúdítottak az ellenfél kapujára, 6–1-re megnyerve a negyedet.

A harmadik játékrészben, ha lehet még kreatívabban és vidámabban játszott a legendás magyar vízilabdás aranycsapat. Molnár Tamás megszerezte az együttes 10. gólját, amely után a Hajós-uszoda közönsége rászámolt a Szentpétervárra. Varga Tamás briliáns gólja és Steinmetz Barnabás átlövésből elért találata után csak csintalanul mosolyogott a medence szélébe kapaszkodó Molnár Papesz és Kiss Gergő.

A zárónegyed már csak formalitás volt, melyet 4–2-re nyert a Millennium, a csapat, amely nem csak a döntőben, de az egész tornán is fizikálisan és technikailag is felülmúlta ellenfeleit, így mind az öt meccsét megnyerve lett a korosztály világbajnoka.

Benedek Tibor az éremátadás előtt elmondta, a barátság és a szeretet tartja össze ezt a csapatot, ennek köszönhető a mostani diadal is.

A nőknél a 30 év felettiek kategóriájában is magyar siker született: az 1994-es római vb-n aranyérmes válogatott több tagját, így a kétszeres vb-győztes Stieber Mercédeszt is felvonultató együttes diadalmaskodott.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="835823"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => Könnyed, szellemes és technikás játékkal nyert a pólós aranycsapat
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2017/08/D__CB201708130091-1024x575.jpg
    [alignment] => aligncenter
)