Fina 2017
×

Kásás Tamás: Kicsit olyan volt, mintha visszaléptünk volna 15 évet

M4 Sport/m4sport.hu
A Budapesten zajló masters világbajnokság férfivízilabda küzdelmei véget értek. A Kemény Dénes által irányított aranygeneráció vb-döntőt játszott, igaz erről csak a tét és a hangulat tanúskodott, ugyanis Kásás Tamásék könnyedén győzték le az orosz Szentpétervárt.

A 40+-os kategóriában induló Millenium már az első negyedben jelezte ellenfelének, hogy itt bizony be kell érniük az ezüstéremmel. A csordultig megtelt Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában a félidőben már 9-1-re vezettek a Kemény-legények, amit a meccs végére 16-3-ra növeltek.

Vári Attila a döntőt követően boldogan beszélt arról, hogy újra együtt játszhatott ez a csapat és a szeretetről, amit ismét megkaptak a szurkolóktól. Az olimpiai bajnok pólós annak is kifejezetten örült, hogy gyermekei már nem olyan kicsik és láthatták együtt vízilabdázni ezt az együttest.

Kásás Tamás is értékelt a masters vb-döntő után: „Kicsit olyan volt, mintha visszaléptünk volna 15 évet, ugyanazok az arcok, kicsit több ránc, itt-ott egy-két pocak, de egyébként ugyanaz a hülye duma, ugyanazok a poénok. Nagyon jó volt ezt újra átélni és végül győztesként kijönni a vízből.” A pólólegenda azt is elárulta, reménykedett benne, hogy sokan kimennek a mérkőzéseikre, de ennyi emberre nem számított.

A világbajnok Millenium csapata: Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Märcz Tamás, Varga Tamás, Varga Zsolt, Kásás Tamás, Vári Attila, Kiss Gergő, Benedek Tibor, Fodor Rajmund, Biros Péter, Steinmetz Barnabás, Molnár Tamás, Gergely István.

A férfiaknál további két magyar együttes is aranyérmet szerzett. Az Ybl-Octopus 45+, a Hungarian Bull’s Blood 35+ kategóriában diadalmaskodott.