Musorujsag
Élő Eredmények

Jászapáti és Liu Shaoang nyert 500 méteren

MTI
Ahogy három napja 1500, úgy szombaton 500 méteren is Liu Shaoang és Jászapáti Petra nyert a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságán.

A legrövidebb táv szerdai selejtezőjében és szombati elődöntőjében nem volt meglepetés, így a férfiaknál a négyfős fináléba jutottak a Liu fivérek és Burján Csaba is, valamint Varnyú Alex. Előbbi három végig szoros küzdelmet vívott, végül a táv 2016-os vb-bronzérmese, Liu Shaoang haladt át elsőként a célvonalon Burjánt és bátyját, a szám tavalyi világbajnokát, Liu Shaolint megelőzve.

A nőknél szintén a válogatott legjobbjai jutottak döntőbe, kivéve Heidum Bernadettet, akit még a szerdai selejtezőben kizártak. Jászapáti Petra nyert Keszler Andrea, Kónya Zsófia, valamint az 1500 méteren ezüstérmes Bácskai Sára Luca előtt.

Jászapáti Petra (Fotó: MOB/Szalmás Péter) Jászapáti Petra (Fotó: MOB/Szalmás Péter)

Az ob gyakorlatilag olimpiai tesztverseny, ugyanis éppen olyan ritmusban és annyi szünettel bonyolítják le a versenyeket, ahogy az majd a jövő februári, phjongcshangi téli olimpián lesz. Az esemény nem válogató, hanem az olimpiai keret számára szeretnék beállítani a szakemberek az optimális felkészülési edzéstervet. A versenyek a következő héten szerdán és szombaton folytatódnak, majd a zárónap szeptember 4-én, hétfőn lesz a Gyakorló Jégcsarnokban. A program minden alkalommal 18 órakor kezdődik.

A szerdai eredmények:
férfi 500 m:
1. Liu Shaoang (MTK) 42.762 mp
2. Burján Csaba (PSN) 42.923
3. Liu Shaonlin Sándor (MTK) 43.117

női 500 m:
1. Jászapáti Petra (SZKE) 45.175 mp
2. Keszler Andrea (TDKE) 45.219
3. Kónya Zsófia (SZKE) 45.391

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nyerő taktikát választott, vb-futamot nyert
Jó taktikával sikerült győznie Suták Csengének galoppban a női lovas világbajnokság versenysorozatának lengyelországi futamán Varsóban - erről maga a versenyző beszélt szombat este az M1 aktuális csatornán.
Lovassportok