Fazekas-Zur: „Amikor hallottam, hogy az új-zélandi csaj ott énekelget...”

A világbajnok kajaknégyes tagjai megbeszélték, a hétvégi ob-ra edzés nélkül állnak oda – derült ki a Sport7fő műsorában, ahol a letörülhetetlen mosolyú Fazekas-Zur Krisztina, Medveczky Erika és Vad Ninetta trió mesélt az 500-on belapátolt aranyról.

Aki mégis edzésre adja a fejét, az vessen magára jelszóval várják a hétvégét a friss vb-győztesek, akik Takács Tamarával kiegészülve nyerték a magyar küldöttség egyetlen olimpiai számban szerzett aranyát.. A racicei siker egyébként még a kétszeres olimpia-bajnok, immár nyolcadik vb-elsőségét begyűjtő Fazekas-Zurnak is különleges élményt adott.

„Olyan öröm volt bennem, amit nem éreztem például az olimpia után. Annyira szerettem volna nyerni, úgy éreztem, nem nekünk áll a zászló. Olyan jó volt így versenyezni” – utalt rá, hogy Rióban már előre odaadták nekik az aranyat, akkor szinte már azelőtt elkönyvelték a győzelmüket, hogy beültek volna a hajóba.

Ezúttal viszont, „itt mindenki arról beszélt, az új-zélandiak fognak nyerni, és hogy milyen jók. Így annyira jó volt beérni úgy, hogy mi nyertünk”.

A Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség sportolói bizottságába beválasztott versenyző egyébként az edzéseken még nem érezte magukat igazán összeszokva, de racicében amint vízre kerültek ez megváltozott. És az előfutam után, mely még nem sikerült tökéletesen, még le is ültek és megbeszélték, min kell még csiszolniuk.

„Ráadásul amikor hallottam, hogy az új-zélandi csaj ott énekelget... Oké, ezek nincsenek ott agyba, teljesen vérszemet kaptam, mondom, ez meglesz” – idézett fel egy kis döntő előtti kulisszatitkot az első világbajnokságát 16 évvel ezelőtt nyerő versenyző.

A négyes egyébként nem ül össze az ob-n. Medveczky Erika hiányozni fog közülük, ugyanis már korábban megbeszélték, milyen összeállításban állnak rajthoz, és ezt a vasárnapi arany sem írja felül.

 

A teljes beszélgetést a videóra kattintva tekintheti meg.