Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: szerződést bontottak Mészöly Gézával

haladas.hu
A kedd délelőtti edzés előtt közös megegyezéssel szerződést bontott a Szombathelyi Swietelsky-Haladás Mészöly Géza vezetőedzővel - adta hírül a klub honlapja.

Tóth Miklós ügyvezető igazgató a tréning kezdete előtt, az öltözőben közölte a játékosokkal, hogy a klub és Mészöly Géza közösen értékelte az elmúlt hetek eseményeit, és úgy látták jónak, ha közös megegyezéssel szerződést bontanak.

Kérdéses a szakmai stáb – Csordás Csaba és Gál István másodedzők, Jakab Csaba kapusedző és Garami Zsolt erőnléti edző – sorsa is.  Amennyiben az új – egyelőre ismeretlen tréner – igényt tart a munkájukra, természetesen maradhatnak. A keddi edzést mindenesetre Orbán Attila erőnléti tréner tartotta – olvasható a haladas.hu-n.

Mészöly Géza a 2014/15-ös, akkor még 16 csapatos bajnokság hajrájában, a 15., kieső helyen vette át a Haladás irányítását. Az utolsó négy fordulóban bent tartotta a vasiakat: a 14. helyen zárt a zöld-fehér együttes. Ezt követően három évre szóló, 2018. június 30-ig szóló kontraktust írt alá a tréner. A 2015/16-os bajnokságban – immáron 12 csapatos NB I-ben – az ötödik, a 2016/17-esben pedig a hatodik helyre vezette a gárdát.

A mostani bajnokságban viszont nem ment a Hali szekere: hét meccsen két győzelem mellett öt vereséget gyűjtött be a csapat, és hat pontot gyűjtve a tizedik helyen tanyázik.

Mészöly Géza - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd Mészöly Géza – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

„Mészöly Géza nagyon sikeresen dolgozott a Haladásnál, két és fél évvel ezelőtt roppant nehéz helyzetben vett át és tartotta bent a csapatot – mondta Tóth Miklós. – Utána az ötödik helyre vezette az együttest, ami a Haladás történetének második legjobb szereplése volt. De az azt követő hatodik helyre is nagyon büszke lehet Mészöly – s mi is büszkék vagyunk. Most azonban Mészöly Gézával közösen úgy láttuk, hogy a hét meccsen szerzett hat pont kevés – mindannyian többre számítottunk. Ezért határoztuk el közösen a váltás mellett. Persze a vezetőedző – például a Puskás Akadémia elleni meccsre célozva – joggal mondhatja, olyan szarvashibákat követtek el a játékosok, amelyekről ő nem tehet. Ami az új edzőt illeti, egyelőre nem tudom megmondani, ki irányítja a jövőben a csapatot, több szakemberrel is tárgyalásban állunk.”

„Jó érzéssel gondolok az itt eltöltött időszakra, szerettem itt lenni – nyilatkozta Mészöly Géza. – Szerintem ezért is fogadtak el anno a játékosok, mert érezték, szeretek a Haladásnál dolgozni. Az előző szezont kimagasló eredménynek tekintem, a munka és az egység, valamint a közös akarat és tulajdonosi bizalom segítette a munkámat, ennek köszönhető a tavalyi szép eredmény. Nem szabad elfelejteni, hogy ezt az eredményt a létesítményfejlesztés miatt, végig idegenben értük el, ezért szeretném külön megköszönni a soproni és szombathelyi szurkolók támogatását is. Mindezeken túl az irányításom alatt törekedtem a magyar labdarúgás támogatására, elvem szerinti tehetséges fiatalok beépítésére és fiatal edzőgárda támogatására. Összességében sikeres időszaknak gondolom az elmúlt éveket, szeretném megköszönni mindenki támogatását, és szeretnék ezúttal is sok sikert kívánni a csapatnak, a városnak a minél nagyobb labdarúgó sikerek eléréséhez. Ami a hét fordulót illeti, a két győzelem kevés, de mindkettő bravúros siker volt. Ugyanakkor az is igaz, hogy idegenben még gólt sem szereztünk. A Diósgyőr elleni hazai meccs volt a fordulópont, ha az megvan, adott volna egy lökést a csapatnak. A vezetőkkel egyetértésben értékeltük az elmúlt hetek eseményeit, úgy láttuk jónak, hogy elválnak útjaink. Bármennyire fájdalmas is a búcsú, jó emlékekkel gondolok vissza a Haladásra.”

További tartalmak