Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Verrasztó Evelyn olyat tett, amit előtte még sosem

M1/m4sport.hu
Először úszott Universiadén a Testnevelési Egyetem hallgatója, Verrasztó Evelyn. A 28 éves úszó az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában mesélt élményeiről, úszásairól és tanulmányairól.

„Számítottam rá, hogy hasonló lesz, mint az olimpia, hiszen az egész magyar csapat több sportágban képviseltette magát és egy faluban lakott” – vélekedett a tajvani nemzetközi megmérettetésről, amely egyébként nagyon tetszett neki, de azért a budapesti világbajnoksággal össze sem tudja hasonlítani.

Verrasztó Evelyn öt számban nevezett az Universiadéra, de végül csak háromban indult: 200 vegyesen, 100 gyorson és 50 pillangón.

„A 200 vegyesnek kifejezetten örültem, főleg a döntőnek, nagyon régen tudtam versenyezni ilyen nagy, nemzetközi mezőnyben – elemezte szereplését a 28 éves úszónő. – Gyakorlás szempontjából mindenképpen jó volt, mindössze hat tized másodperccel maradtam el az idei legjobbamtól, megpróbáltam kihozni belőle a legtöbbet, és ez sikerült is.”

Bevallotta, ők sem számítottak arra, hogy ennyire erős mezőny lesz, hiszen például az amerikai és a japán csapat gerincét a világbajnokságon is versenyző úszók adták.

 Úszónőnk beszélt az élsport és a tanulmányok összeegyeztetéséről és rövidtávú terveiről is.

További tartalmak