×

Csak szépségtapaszra futotta az Újpestnek a Puskás ellen

Az Újpest zárt kapuk mögött 3-1-re kikapott a vendég Puskás Akadémiától a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Puskás Akadémia
A házigazdák a magyar szövetség fegyelmi bizottságának korábbi döntése értelmében egymás után második hazai meccsüket játszották nézők nélkül.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

Újpest FC-Puskás Akadémia 1-3 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Novothny (72.), illetve U. Diallo (22.), Knezevic (49., 53., az elsőt 11-esből)
sárga lap: Zsótér (61.), illetve Osváth (28.), Knezevic (87.)

Újpest FC:
Pajovic - Pauljevic, Litauszki, Bojovic, Mohl -  Windecker, Saletros - Zsótér (Simon K., 61.), Nagy D., Nwobodo (Novothny, 63.) - Tischler (Selmani, 73.)

Puskás Akadémia:
Hegedüs L. - Osváth, Heris, Vanczák, Balogh B. - Mevoungou - Molnár G. (Prosser, 63.), Knezevic, Bacelic-Grgic (Márkvárt, a szünetben), Szakály P. (Latifi, 82.) - U. Diallo

A mérkőzés első valamirevaló helyzetéből előnyt szerzett a Puskás Akadémia: egy bal oldali beadást követően Diallo fejelte a labdát a kapuba. A gól után átvette az irányítást az Újpest, de a vendégek védelme biztosan állt a lábán.

A fordulás után közvetlenül a szünetben beállt Márkvárt 11-est harcolt ki, amelyet Knezevic értékesített magabiztosan, így megduplázta előnyét az újonc csapat. Néhány perccel később egy gyors indítást követően Knezevic akcióból is betalált, így nagyon nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak. Az Újpest a hátralévő időben mindent egy lapra feltéve támadott, kapufát is elért, majd a hajrához közeledve szépítenie is sikerült, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elég.

A Puskás Akadémia sorozatban harmadik győzelmét aratta.

A mérkőzés után mindkét vezetőedző értékelt az M4 Sportnak.