Musorujsag
Élő Eredmények
 

Kisteleki Dóra: Nagyon erős játékosállomány állt össze a Fradinál

Kisteleki Dóra: Nagyon erős játékosállomány állt össze a Fradinál

M4 Sport
Kedden jelentette be a ferencvárosi klub, hogy megalakult női vízilabda-szakága. Az M4 Sportreggeli vendége volt az új csapat edzője, Béres Gergely és csapatkapitánya, Kisteleki Dóra. A csapat megalakulása mellett beszéltek a nyári alapozásról, a keretről és bajnoki elvárásaikról is.

Igaz, a bejelentést csak kedden tette meg a zöld-fehér klub, a munka azonban már két hónapja zajlik. Az edzéseket eleinte csak kevesen kezdték el, fokozatosan csatlakoztak az új tagok az együtteshez.

„A csapat egyik részének már megvolt az alapozás, teljes kerettel azonban még mindig nem tudtunk edzeni – mondta Béres Gergely. – Hétfőn azonban már a junior világbajnokságon szereplő Huszti Dóra is edzésbe áll, így mindenkivel együtt dolgozhatok.”

A keretet Európa- és világbajnok, BL-győztes játékosok, rutinos válogatott vízilabdázók alkotják.
„A játékosállományt tekintve nagyon erős gárda állt össze – jegyezte meg a csapatkapitány, Kisteleki Dóra. – Azt gondolom, hogy első évben a legjobb négybe jutás a célunk.”

Béres Gergely szerint a Fradi megjelenésével átalakulnak az erőviszonyok a magyar bajnokságban, úgy véli, az első három helyezettnek is tudnak majd meglepetést okozni a zöld-fehérek. A vezetőedzőnek nincs könnyű dolga, ugyanis ilyen összetételben még sosem játszottak együtt a játékosok. „Vannak olimpiát, vb-t megjárt játékosok a keretben, jó az idősek és a fiatalok aránya, sokat tudnak segíteni abban, hogy ez a munka könnyebb legyen.”

Kisteleki Dóra elárulta, mikor a szakág szakmai igazgatója, Gerendás György felhívta, nem sokat gondolkodott azon, csatlakozik-e az új csapathoz. „Gerendás György személye, és maga a Ferencváros hatalmas motiváció volt számomra, így nem sokat gondolkodtam azon, igent mondjak-e.” Nemcsak a játékosokat, hanem Béres Gergelyt is Gerendás hívta a klubhoz. „Ő volt az a személy, akinek a hívása a legtöbbet jelentett mindenkinek” – tette hozzá a szakember.

További tartalmak