Musorujsag
Élő Eredmények

Az ötödik legjobb teljesítmény Hanga csehek elleni 31 pontja

Az ötödik legjobb teljesítmény Hanga csehek elleni 31 pontja

m4sport.hu
Dragic döntőben szerzett 35 pontjánál senki nem dobott többet az Eb-n egy meccsen, de Hanga is bekerült a Top 5-be.

Vasárnap véget ért a férfi kosárlabda Európa-bajnokság, melyet a szlovének nyertek meg, miután a döntőben 93-85-re legyőzték az esélyesebbnek tartott szerb válogatottat. Ahogy az a jelentősebb kosárlabdatornák után lenni szokott, ezúttal is számos statisztika készült a csapatokról, játékosokról egyaránt.

A torna legjobbjának választott szlovén Dragic szerezte egy meccsen a legtöbb pontot, klasszisát jól mutatja, hogy éppen a döntőben tette ezt, 35 pontot szórt a szerbek kosarába. Ezen a listán Hanga Ádám az előkelő ötödik helyet foglalja el, a csehek elleni 31 pontjának köszönhetően.

Hanga a gólpassz listán is jól szerepelt, hiszen 4.2 asszisztjával a 23. helyen végzett. Érdekesség, hogy a Barcelona légiósa az összesített pontlistán és a szerzett labdák tekintetében is a 26. helyen végzett, előbbiben 14-es, utóbbiban 1.2-es meccsenkénti mutatóval.

A szerzett labdák tekintetében egyébként Vojvoda volt a magyar csapat legjobbja, 1.3-as átlaga a 21. helyre volt elég. A szolnokiak kiválósága 16 pontos átlagával az összesített pontlistán a 12. lett. Teljesítményéről mindent elmond, többnyire olyan játékosok előzték meg, akik az NBA-ban szerepelnek. A magyar játékosok közül az Alba centere, Keller Ákos a blokkoknál meccsenként 1-es mutatóval a 10. lett, míg a lepattanó szerzésnél 4.5-öt átlagával a 43. helyen végzett.

További tartalmak