Az ötödik legjobb teljesítmény Hanga csehek elleni 31 pontja

Dragic döntőben szerzett 35 pontjánál senki nem dobott többet az Eb-n egy meccsen, de Hanga is bekerült a Top 5-be.

Vasárnap véget ért a férfi kosárlabda Európa-bajnokság, melyet a szlovének nyertek meg, miután a döntőben 93-85-re legyőzték az esélyesebbnek tartott szerb válogatottat. Ahogy az a jelentősebb kosárlabdatornák után lenni szokott, ezúttal is számos statisztika készült a csapatokról, játékosokról egyaránt.

A torna legjobbjának választott szlovén Dragic szerezte egy meccsen a legtöbb pontot, klasszisát jól mutatja, hogy éppen a döntőben tette ezt, 35 pontot szórt a szerbek kosarába. Ezen a listán Hanga Ádám az előkelő ötödik helyet foglalja el, a csehek elleni 31 pontjának köszönhetően.

Hanga a gólpassz listán is jól szerepelt, hiszen 4.2 asszisztjával a 23. helyen végzett. Érdekesség, hogy a Barcelona légiósa az összesített pontlistán és a szerzett labdák tekintetében is a 26. helyen végzett, előbbiben 14-es, utóbbiban 1.2-es meccsenkénti mutatóval.

A szerzett labdák tekintetében egyébként Vojvoda volt a magyar csapat legjobbja, 1.3-as átlaga a 21. helyre volt elég. A szolnokiak kiválósága 16 pontos átlagával az összesített pontlistán a 12. lett. Teljesítményéről mindent elmond, többnyire olyan játékosok előzték meg, akik az NBA-ban szerepelnek. A magyar játékosok közül az Alba centere, Keller Ákos a blokkoknál meccsenként 1-es mutatóval a 10. lett, míg a lepattanó szerzésnél 4.5-öt átlagával a 43. helyen végzett.