Nem a gólkirályi cím motiválja Varga Rolandot

Szárnyal a Ferencvárosban Varga Roland, akit azonban nem az egyéni címek, hanem csapata sikere éltet.

A gólszerző ferencvárosi Varga Rolandnak gratulálnak játékostársai, Botka Endre és Bőle Lukács az OTP Bank Liga első fordulójában játszott Ferencváros - Puskás Akadémia mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2017. július 16-án. (MTI Fotó: Bruzák Noémi)
A hatszoros válogatott labdarúgó a bajnokság eddigi kilenc fordulója alatt tízszer talált az ellenfelek kapujába. Annak tudatában, hogy az előző szezonban Eppel Márton 16 találattal zsebelte be a gólkirályi címet, Varga is jó eséllyel pályázik rá.

A zöld-fehérek támadója az M1 Ma este című műsorában azonban elmondta, nem az jár a fejében, hogy gólkirályi címmel zárja a szezont, hanem hogy a csapat minél előrébb végezzen az OTP Bank Ligában.

„Úgy gondolom, hogy a nehéz kezdet után most elindultunk egy jó úton. Reméljük, ez sokáig kitart” – így Varga Roland, aki szerint az utóbbi meccseken már megmutatták, hogy jó csapatot alkotnak.

A 27 éves játékos nemcsak a bajnokságban, az Európa Ligában is tett a közösbe: három gólt szerzett a selejtezők során, de ezt sem fújja fel. Annak örül, hogy jó teljesítménnyel járult hozzá a csapat játékához, az viszont bosszantja, hogy kiestek, és az is, ahogy kiestek.

Nehéz időszakot élt meg, mikor bokasérüléssel bajlódott, letört volt, ám biztos volt benne, hogy lesz még lehetősége a bizonyításra, „csak” élnie kell vele. Segítsége is akadt bőven: a családja, a menedzsere, a klub és barátnője is mellette állt.

Két év szünet után a válogatottba is visszatért a támadó, aki a lettek elleni vb-selejtezőn gólpasszal hálálta meg Bernd Storck bizalmát. Varga elárulta, nagyon régóta várt arra, hogy ismét magára ölthesse a címeres mezt, és nagyon örül neki, hogy győztes meccsen tehette ezt meg.