Liliom Rita: Mérges vagyok azokra, akik nem szóltak, hogy nem jönnek

A meccsek végére mindig elfáradt a csapat, ebben látja a magyar női röplabda-válogatott gyengébb szereplésének egyik okát az együttes csapatkapitánya, Bokorné Liliom Rita, aki az M4 Sportnak adott érzelmes és szokatlanul őszinte interjújában a válogatottságot lemondó játékosok, valamint a klubok felelősségéről is beszélt.

Az Európa-bajnokságról három mérkőzést követően három vereséggel, mindössze két nyert szettel kell hazautaznia a magyar csapatnak.

Bokorné Liliom Rita  elmondta, a mérkőzések végére rendre elfáradtak, ennek egyik oka pedig az, hogy több játékos lemondta a válogatottságot, vagy éppen a klubvezetők akadályozták meg a nemzeti csapatban való szereplésüket. Hozzátette, nem érti, hogy egy játékosnak vagy klubvezetőnek miért fontosabb egy sima nemzetközi felkészülési meccs, ahelyett, hogy az Európa-bajnokságon nemzetközi sztárokkal szemben játszana valaki és fejlődne.

"Azokra, akik nem szólnak, hogy nem is jönnének, kicsit mérgesebb is vagyok" - tette hozzá a csapatkapitány, aki hangsúlyozta, több esetben nem a játékos, hanem a klub tehet erről elsősorban.

"Ugyanakkor nagyon büszke vagyok a csapatra. Négy-öt hónapot végigdolgozva most mindent kiadtunk magunkból, odatettük magunkat és fejlődtünk."

A magyarok a 15. helyen zárták a kontinensviadalt. Két év múlva a csapat mindenképpen tagja lesz a mezőnynek, miután Magyarország Törökországgal, Lengyelországgal és Csehországgal társházigazdája lesz a kontinensviadalnak.