Musorujsag
Élő Eredmények

Di Resta vár, és csak a Williamsszel foglalkozik

Di Resta vár, és csak a Williamsszel foglalkozik

Autosport
A „semmiből” esélyessé váló Paul di Resta kijelentette, mindent megtesz azért, hogy 2018-ban megkaparintsa a Williams egyik versenyzői ülését. A skót pilóta tudja, most kivárásra kell játszania, de reméli, magyarországi beugrásával meggyőzte az istállót.

Di Resta 2013 végén veszítette el versenyzői ülését a Force Indiánál, és bár a tűz közelében maradt (2016 óta a Williams szimulátoros tesztpilótaként alkalmazza, DTM-es szereplése révén pedig a Mercedesszel is kapcsolatban van), nem tűnt valószínűnek, hogy valaha is visszatér a mezőnybe. A 2017-es Magyar Nagydíjon aztán még is ott volt a nevezők között!

A Williamsnek ugyanis be kellett ültetnie valakit a lebetegedő Felipe Massa autójába, választásuk pedig a rutinos skótra esett, aki később tisztességesen helyt állt. Főleg ahhoz képest, hogy évek óta nem indult F1-es futamon, és az autót sem ismerte igazán jól. Akkor egyszerinek tűnhetett a visszatérés, most viszont Massa és Robert Kubica mellett több forrás is őt tartja az egyik fő esélyesnek a Williams egyik versenyzői ülésére.

Paul di Resta (Fotó: XPB) Paul di Resta (Fotó: XPB)

„Elég jól ismernek már, hiszen másfél éve itt vagyok” – mondta di Resta az Autosportnak. „Nagyon aktívan próbáltam beilleszkedni, és a folytatásban is ezt teszem. Az idő múlásával egyértelmű lett, hogy egy álmom válna valóra, ha beülhetnék az autóba. A DTM-ben versenyzem, de az, hogy itt lehetek az emberek orra előtt, az a legnagyobb dolog” – célzott az F1-es szereplésre.

„A múltban sokat tanultam a hibáimból, és most megpróbálom hasznosítani ezeket a dolgokat. Most kivárásra kell játszanom. Igyekszem mindent megtenni azért, hogy versenyben legyek, hiszen ez most a csapat számára is fontos időszak” – magyarázta a skót, aki úgy érzi, a Hungaroringen nemcsak magának és a Williamsnek, hanem az egész F1-nek bizonyított. „Nem lenne helyes azt mondani, hogy elveszítettem a motivációm, mert régóta nem versenyeztem már az F1-ben. Az, hogy ilyen sokáig távol voltam, még nehezebbé tette a dolgom.”

„Viszont bizonyítottam magamnak, hogy képes vagyok a feladatok elvégzésére, noha igazából mindvégig hittem ebben. Kapcsolatban állok Totóval (Wolff)” – utalt a Mercedes sportigazgatójára, aki a magyarországi beugrás után a lehető legjobb tartalékosnak nevezte. „Tudja a telefonszámom! Viszont nem gondolok másra, csak erre a lehetőségre, ami ebben a pillanatban még elérhető. Ezt az egyet szeretném megragadni. Most minden másodlagos” – tette egyértelművé, hogy a Mercedes-főnök hízelgése ellenére egyelőre nem érdekli egy tartalékpilótai szerep a bajnokcsapatnál.

Paul di Resta (Fotó: XPB) Paul di Resta (Fotó: XPB)
Borítókép: Paul di Resta (Fotó: XPB)

További tartalmak