Massa úgy érzi, ő a Williams embere

Felipe Massa úgy érzi, ő lehet a Williams embere 2018-ra, ám tisztában van azzal, hogy nem csak szakmai szempontok alapján hoz döntést a csapata.

Felipe Massa (Fotó: XPB)

A McLarent nem tekintve a talán Williams a legvonzóbb azon csapatok közül, amelyek gazdátlan üléssel rendelkeznek a következő szezonra. Az istálló állítólag Felipe Massa, Robert Kubica és Paul di Resta hármasából szándékozik kiválasztani Lance Stroll jövő évi csapattársát, ám eközben állítólag a szolgálatain túl pénzt is kínáló Jolyon Palmer és Marcus Ericsson is érdeklődik náluk.


Malajziában Felipe Massa utalást tett arra, hogy még mindig úgy érzi, ő maga lenne a legalkalmasabb a feladatra. Esélyeit pedig a sok jelölt ellenére sem írná még le. „Tárgyalunk a csapattal. Jól ismernek már, tudják, hogy mit adhatok számukra. Vannak más nevek is, de biztosra veszem, hogy a csapat nagy részét magam mellett tudhatom, főleg a mérnökökre és azokra gondolok, akik értenek az autósporthoz. De végső soron vannak más szempontok is, nem csak a tehetség alapján döntenek” – jegyezte meg a brazil.


Hogy ezzel szponzori kérdésekre utalt-e, vagy netán arra, hogy Robert Kubica szerződtetése annak minden veszélyével együtt is főnyeremény lenne számukra marketingszempontból, azt már nem fejtette ki.
Felipe Massa és testvére (Fotó: XPB) Felipe Massa és testvére (Fotó: XPB)


Azt azért nyomatékosította, hogy kicsit sem aggódik a jövője miatt. Biztosat azonban még a szezon vége előtt szeretne tudni. „Nyugodt vagyok. Tudom, hogy mit tudok kínálni, és teljességgel motivált vagyok még egy szezonra. Ha itt leszek jövőre is, akkor minden tőlem telhetőt megteszek a csapatért. De ha nem, akkor sem esem pánikba, találni fogok valami mást.”


„Nem szeretnék decemberig várni, de nem szabok határidőt sem. Remélem, hogy a következő hetekben döntés születik. Nem akarok úgy megérkezni az utolsó két futamra, hogy még nem tudom, mi lesz velem a jövőben” – bocsátotta előre.


Massa már korábban elárulta, ha az F1-ben nem kap újabb lehetőséget, a Forma–E felé veszi az irányt, ahol a múlt év végén a Jaguarral már tesztelt is.Palmer: Williams vagy IndyCar?


A Massa ülésére szintén pályázó Jolyon Palmer a jövője kapcsán annyit már biztosan tud, hogy a Renault nem tart igényt rá. Bár esélye Grove-ban csekélynek tűnik, ő továbbra is ragaszkodik hozzá. „Én annyit tudok, hogy van egy ülés ott. Sok versenyző harcba száll érte. Van esély, de nem fogok mindent erre föltenni” – fogalmazott a brit.
Jolyon Palmer (Fotó: XPB) Jolyon Palmer (Fotó: XPB)


Elmondása szerint mindenképpen szeretne 2018-ban is az F1-ben versenyezni, ám harmadik számú versenyzőként nem szívesen maradna. Ha pedig úgy alakulna, az IndyCar is egy opció lehet számára. „Ha kikerülök az F1-ből év végén, akkor új fejezetet nyitok. Az F1 nagyszerű, szívesen maradnék, de ha nem kapsz ülést egy élcsapattól, a nyomás évről évre nagyon nagy. Nyitott vagyok minden lehetőségre, az F1-en kívül is. Az Indy egy ezek közül, de nem állítom, hogy ezt preferálom” – fogalmazott.


A WEC-sorozatba viszont nem vágyik. „Inkább szeretnék kerék a kerék elleni küzdelmeket. Tudom, hogy az LMP1-ben is van, de a hosszútávú versenyzés más világ. Vannak más lehetőségek, meglátjuk, mire van esélyem. De szeretnék nyílt versenyzést. Akár az F1-ben maradok, akár nem, itt mutathatom meg a legjobban magam. Ezért a hátralévő versenyeken igyekszem bizonyítani, mire vagyok képes.”