Musorujsag
Élő Eredmények

Az FIA elnézte Verstappennek és Palmernek

FIA, Sky Sports
Max Verstappen és Jolyon Palmer ütközésének vizsgálatával ütötte el az időmérő előtti időt az FIA. Mindketten megúszták.

Egy ütközés és egy FIA-vizsgálat a születésnapra. A szombaton a 20. életévét betöltő Max Verstappen harmadik szabadedzése nem egészen úgy alakult, ahogyan azt elképzelte. Amellett, hogy 0,2 másodperccel és két pozícióval elmaradt Daniel Ricciardótól, a gyakorlás utolsó perceiben belekeveredett egy balesetbe is, melynek kapcsán az FIA a leintés után azonnal vizsgálatot indított.

DK9DByoWsAAwFp0

DK9DB2NW0AIVgti (1)

Fotó: Formula1/Twitter Fotó: Formula1/Twitter

A másik résztvevő Jolyon Palmer volt, aki az utolsó kanyarban érte utol a feltűnően lassan, de a versenyívtől nem messze haladó hollandot. A renault-s blokkolós fékezést mutatott be, de nem maradt elég helye, így belecsúszott ellenfelébe. A Red Bull jobb hátsó defektet kapott és megpördült, a sárga autónak az első szárnya tört le.

A történtek kivizsgálása után az FIA végül úgy határozott, nincs szükség további lépésekre, egyik érintett sem kapott büntetést. „Mindketten eljárhattak volna másképpen, és egyikük sem tette szándékosan, ezért egyik versenyzőt sem terheli döntő mértékben a felelősség” – indokolt a versenybíróság.

További tartalmak