Musorujsag
Élő Eredmények

Leszállították a buszról és megtámadták Nagy Dominikékat a Legia-ultrák

m4sport.hu
Sokkoló támadásban volt része a Legia Warszawa játékosainak vasárnap este, az ősi rivális Lech Poznan elleni lengyel bajnoki mérkőzés után. Az ügyben megkerestük a klub magyar középpályását is.

A Legia 3–0-s vereséget szenvedett a Poznan vendégeként. A csapat buszát Varsóban, a klub edzőközpontjában várták az ultrák (jogos a kérdés: hogyan jutottak be?), először hárman léptek fel a járműre és leszállították a játékosokat, edzőket. Ekkor azt hitték, egy kellemetlen beszélgetés vár rájuk, de miután mindenki leszállt, nagyjából 30-50 ultra jelent meg és szidalmazni, bántalmazták kezdték a játékosokat.

(fotó:.przegladsportowy.pl) Megrázó következményekkel járt a súlyos vereség (fotó:.przegladsportowy.pl)

A támadás nem fajult súlyos testi sértésig, többnyire pofonokat osztogattak és a futballisták arcát, tarkóját ütötték meg. Lengyel források szerint Aleksandar Vukovic másodedző is kapott – a hírt a klub is megerősítette. Az incidens nagyjából tíz percen át tartott, senki – pl.: biztonsági személyzet – sem avatkozott közbe.

Az üggyel kapcsolatban telefonon kerestük meg Nagy Dominikot, a Legia magyar középpályását, aki kezdőként végigjátszotta a Lech Poznan elleni találkozót. A magyar játékos az m4sport.hu kérdésére megerősítette a támadás tényét, de egyelőre nem kívánta kommentálni az eseményeket.

A csapat teljesítményét és a játékosok hozzáállását nehezményező ultrák állítólag annyit mondtak búcsúzóul, hogy „ha jövő héten is így játszotok, visszajövünk”.

Legia-ultrák a Lech Poznan elleni mérkőzésen (fotó: ultras-tifo.net) Legia-ultrák a Lech Poznan elleni mérkőzésen (fotó: ultras-tifo.net)

A Legia legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből hármat elveszített, 11 forduló után a 16 csapatos bajnokság 8. helyén áll.

Szurkolás és hangulat a Lech Poznan-Legia Warszawa mérkőzésen:

További tartalmak