Musorujsag
Élő Eredmények

A Renault elismeri, rosszul kezelte a pletykákat

A Renault elismeri, rosszul kezelte a pletykákat

Sky Sports
A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul elismerte, a csapat rosszul kezelte a Jolyon Palmer menesztésével és a 2018-as pilótapárossal kapcsolatos híreszteléseket. Az év végén távozó brit pilótával kapcsolatban azt is elmondta, az istálló segíteni fogja az „álláskeresésben”.

A franciák Szingapúrban erősítették meg, hogy jövőre Carlos Sainz váltja Jolyon Palmert, bejelentésük viszont senkit sem ért meglepetésként, a spanyol csapatváltását ugyanis több hiteles forrás is napok óta tényként kezelte. Arról pedig, hogy Palmer – akár már az év vége előtt – elhagyja a csapatot, hónapok óta írtak a nemzetközi szaksajtóban.

Abiteboul a téma kapcsán nemrég elismerte, a Renault nem kezelte túl jól a helyzetet, hiszen megakadályozhatták volna a különböző pletykák terjedését. „Ha nem ismerem el, hogy Sainzot akarjuk, akkor ez az egész nem történik meg” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Montreal óta erről pletykálnak, és talán nem kezeltük túl jól ezeket a híreszteléseket. Való igaz, próbálkoztunk valamivel Roberttel (Kubica) a következő szezonra, de próbálják a mi szemszögünkből nézni az ügyet.”

Cyril Abiteboul (Fotó: XPB) Cyril Abiteboul (Fotó: XPB)

„Igyekeztünk a szerződésekkel, szóval kreatívnak kellett lennünk, és elő kellett készítenünk azokat a lehetőségeket is, melyek akkor még nem tűntek igazán elérhetőnek. Azzal, hogy Robert több alkalommal is tesztelt, talán alappal szolgáltunk a különböző találgatásoknak” – hangsúlyozta, utalva a felvetésekre, melyek szerint a lengyel volt az egyik 2018-as ülés favoritja.

Ami a csapattól távozó Palmert illeti, a Renault ügyvezetője elmondta, mindenképpen segíteni fogják álláskeresését, noha a királykategórián belül nagyon kevés elérhető hely maradt számára. Miután kiderült, hogy a Renault meneszti, neve a Williams kapcsán merült fel (édesapja, a korábban szintén F1-es versenyző, Jonathan Palmer is beszélt erről az opcióról), az utóbbi időkben viszont leggyakrabban Kubicát, Paul di Restát és Pascal Wehrleint hozzák szóba.

„Sosem egyszerű egy ilyen elválást kezelni. Hoznunk kellett egy döntést, de teljesen egyértelmű, hogy ez minden szezonban megesik, ha egy kapcsolat nem sikeres. De mindent megteszünk azért, hogy segítsük Jolyont, legyen szó az F1-ről, vagy egy másik kategóriáról. Sok helyen képviseltetjük magunkat, és mindenkivel tisztességesen bánunk, aki Renault-t vezet” – zárta gondolatát.

Jolyon Palmer (Fotó: XPB) Jolyon Palmer (Fotó: XPB)
Borítókép: Renault (Fotó: XPB)

További tartalmak