Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Palmer elköszön, Sainz Austinban debütál a Renault-val!

Hivatalos: Palmer elköszön, Sainz Austinban debütál a Renault-val!

Renault, Autosport
Még mindig tartogat meglepetéseket a 2017-es szezon versenyzőfronton. Már Austinban sor kerül Carlos Sainz renault-s bemutatkozására!

Az már hetek óta tudható, hogy a Renault kölcsönkapta Carlos Sainzot a Red Bulltól a 2018-as szezonra, és a Renault-nál nem csináltak titkot abból sem, hogy már az idény közben autóba ültették volna a spanyolt, hogy segítse a felzárkózásukat a konstruktőri bajnokságban.  Az idén mindössze egyszer pontszerző Jolyon Palmer azonban ragaszkodott érvényes szerződése kitöltéséhez, melynek felbontására csak busás kártérítés kifizetése ellenében lett volna lehetősége a Renault-nak.

Malajziában nem került tehát sor a helycserére, ám Szuzukában kiderült, Austinban sor kerül rá! Ezt elsőként maga Palmer erősítette meg, aki az Instagramon bejelentette, vasárnap búcsút int a Renault-nak. „A holnapi Japán Nagydíj lesz az utolsó versenyem a Renault-val. A hátrasorolásos büntetésem miatt a mezőny végéről fogok rajtolni, de mindent meg fogok tenni. Köszönöm mindenkinek az elmúlt két évben kapott támogatást, nagyon sokat jelent számomra” – írta a brit.

„Büszkén tekintek vissza a szezon második felében nyújtott teljesítményemre, a tavaly Malajziában szerzett első pontom, valamint az idei szingapúri hatodik helyem pedig természetesen a pályafutásom csúcsát jelentik. Most csak arra összpontosítok, hogy jó eredményt érjek el a Japán Nagydíjon, aztán mérlegelem a jövőbeni lehetőségeimet” – tette hozzá Palmer a Renault által később kiadott közleményben.

Arról még nincs információ, mi vezetett az azonnali szakításhoz, és arról sem, Palmer milyen feltételekkel hagyja el Enstone-t.

Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Palmer helyettese a sárgáknál Carlos Sainz lesz, a Toro Rosso pedig bejelentette, Danyiil Kvjat visszatérését. Helmut Markóék Pierre Gasly kedvéért Malajziában állították félre az oroszt, és jelezték, a Gaslyt év végéig szeretnék az autójukban tudni. Sainz távozásával viszont újra megüresedik egy helyük. Mivel több versenyzőjük pillanatnyilag nincs, az is kiderült, hogy Gaslynak Austinban az F1-es versenyen lesz jelenése két hét múlva, a japán Super Formula bajnoki címéről pedig alighanem le kell mondania.

„Szeretnénk köszönetet mondani Carlosnak a közel hároméves szolgálataiért” – nyilatkozta Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke. „Mindig a legjobbját nyújtotta, kiváló hozzáállást mutatott, és elhivatottan dolgozott, ami segítségére volt a jó eredmények elérésében. Az egész Toro Rosso nevében minden jót kívánunk neki az új csapatánál! És már alig várjuk, hogy legyőzzük őt a pályán.”

„Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani a Toro Rossónak, hogy lehetővé tették, hogy a Renault-nál fejezzem be a szezont” – nyilatkozta Sainz. „Nagyon hálás vagyok a mérnököknek és a szerelőknek a támogatásukért, az elképesztő mennyiségű munkájukért. A Toro Rossót fantasztikus emberek alkotják, és minden jót kívánok nekik a jövőben! Ami engem illeti, holnap mindenképpen a legjobbat szeretném nyújtani a versenyen. Az utolsó négy versenyt a Renault színeiben teljesítem, ami hamarabb lehetőséget biztosít számomra a csapattal való ismerkedésre, mint vártam. Már nagyon várom, hogy velük dolgozhassak.”

Borítókép: Jolyon Palmer (Fotó: XPB)

További tartalmak