Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Honvéd középpályása szerint ha így folytatják, lőttek a szezonnak

A Honvéd középpályása szerint ha így folytatják, lőttek a szezonnak

M4 Sport/m4sport.hu
Szombaton a bajnok Budapest Honvéd a Swietelsky-Haladás vendége lesz az OTP Bank Ligában. Nincs jó szériában a fővárosi klub, hiszen utolsó öt mérkőzésén nyeretlen maradt, legutóbb augusztus 19-én ünnepelhetett győzelmet. Jelenleg nyolc pont a hátránya a listavezető Videotonnal szemben.

Gazdag Dániel, a Honvéd középpályása az M4 Sport Játékoskijárójában elmondta, hogy mi lehet az elmúlt fordulók sikertelenségének legfőbb oka.

„Hogy mi a baj, azt nehéz pontosan megmondani. Túl sok gólt kaptunk, ami korábban nem volt jellemző. Erre mindenképpen oda kellene figyelnünk, hogy redukáljuk a minimálisra. Az előrejátékkal nagy gond nincs, hiszen minden meccsen lövünk egy-két gólt, bár ezen is lehet még javítani. Inkább a védekezésünket kell arra a szintre emelni, amelyen korábban volt. Tragédia semmiképpen sincs, tavaly sem álltunk sokkal jobban az első kör után. Most már el kell indulnunk felfelé, ha szeretnénk ebből a bajnokságból valamit kihozni, hiszen a dobogóra érnénk. Viszont, ha így folytatjuk, akkor ennek a szezonnak már lőttek.”

Az elmúlt szezon háromvédős felállással játszotta végig a csapat Marco Rossi irányításával, az új vezetőedző, Erik van der Meer viszont változtatott ezen, és négy védővel kezdi a mérkőzéseket.

„Alapvetően a négyvédős rendszerben hiszek, mivel ezzel nagyobb nyomást lehet helyezni az ellenfélre, minél messzebb a tizenhatosunktól. Jobb, ha a baj a kapunktól távol történik, mondjuk a támadóknál. Amikor megszerezzük a vezetést, akkor átállunk az ötvédős rendszerre. A jövőben mindenképpen az ellenfélhez igazítva állapítjuk meg a felállást és a taktikát.”

A hétvégi ellenfél, a Haladás sincs jó formában, főként David Williams képes zavart okozni az ellenfél kapujánál, de a Honvéd mestere ellene nem készül külön tervvel.

„Mi nem csak egy játékos ellen játszunk, ahogyan nem kizárólag Messi ellen lépsz pályára, amikor a Barcelonával játszol. A Haladás veszélyes csapat, a játékra összpontosítanak, ami tetszik nekem. Komoly ellenfél, aki ellen kemény meccs lesz, amelyen meg kell küzdeni a pontokért. Ők a veszélyzónából szeretnének elkerülni, mi pedig a dobogóra lépnénk fel, érdekes mérkőzést várok” – nyilatkozta a piros-feketék holland vezetőedzője.

További tartalmak