×

Vége a bajnok Honvéd rossz sorozatának

A címvédő Budapest Honvéd 2-1-re nyert a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 12. fordulójának soproni mérkőzésén.

Eppel és Lanzafame
OTP Bank Liga, 12. forduló:
Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Budapest Honvéd 1-2 (0-1)

Sopron, 1740 néző, v.: Andó-Szabó
Gólszerzők: Kiss T. (57.), illetve Eppel (45., 83. - az elsőt tizenegyesből)
Sárga lap: Nagy G. (82.), Baráth (85.)

Haladás:
Király - Polgár, Wils, Devecseri, Bosnjak - Kiss B., Kiss T., Tóth M. (Tóth D., 75.) - Medgyes (Németh M., 57.), Ramos (Halmosi, 88.), Williams

Honvéd:
Gróf - Latifu, Lovric, Baráth, Bobál D. - Holender (Danilo, 67.), Nagy G., Gazdag, Banó-Szabó (Tömösvári, 78.) - Eppel, Lanzafame (Pölöskei Zs., 91.)

A címvédő fővárosiak már a hetedik percben a hálóba találtak, de Holender Filip gólját les miatt nem adta meg a játékvezető. Változatos volt az első félidő, eleinte a kispestiek támadtak többet, majd kiegyenlítetté vált a játék.

Közvetlenül a szünet előtt vezetést szereztek a vendégek: Devecseri Szilárd buktatta Gazdag Dánielt a tizenhatoson belül, a büntetőt Eppel Márton értékesítette.

Az 57. percben Kiss Tamás óriási góljával egyenlítettek a szombathelyiek, majd a hajrában Eppel Márton hasonló távolságból, 15 méterről volt eredményes (1-2), és ezzel beállította a végeredményt.

A kispestiek három vereség és két döntetlen után nyertek ismét bajnoki meccset.