Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Kuttor Attila: A magyar focista jó, csak fegyvert kell adni a kezébe

Kuttor Attila: A magyar focista jó, csak fegyvert kell adni a kezébe

M4 Sport
Hezitálás nélkül fogadta el a Mezőkövesd ajánlatát az új vezetőedző, Kuttor Attila. A tréner konkrét elképzelésekkel vetette bele magát a munkába, mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozik és igyekszik kemény munkára sarkallni játékosait, mert így lehetnek igazán eredményesek.

A Mezőkövesd szombati mérkőzése után Radványi Miklós, az együttes akkori vezetőedzője úgy nyilatkozott az M4 Sportnak: „Ezt át kell gondolnom, az embernek csak egy egészsége van. Ki kell találnom, hogyan tovább.” Ezek után jelentette be a borsodi klub, hogy Kuttor Attila veszi át a csapat irányítását, miután Radványi Miklóssal közös megegyezéssel szerződést bontottak.

Abszolút nem hezitáltam. Azt gondolom, ha egy magyar edző számára ebben a világban egy NB I-es klubnál vezetőedzői állást kínálnak, azt el kell fogadni, mert nagy megtiszteltetés, nem mindennapi lehetőség” – mondta a Kuttor Attila, hozzátette, többen is arra biztatták, mondjon igent a felkérésre, mert alkalmas a feladatra, sikeres lehet a csapattal.

A korábbi 19-szeres válogatott hátvéd ugyan 2015 tavaszán rövid időre belecsöppent a felnőtt futball világába, amikor két mérkőzés erejéig irányította az élvonalban maradásért harcoló Haladást, ezt leszámítva eddig jobbára csak utánpótlás-neveléssel foglalkozott. Jelenleg újdonsült csapata, a Mezőkövesd is kiesőhelyen tanyázik, azonban elmondása szerint ez egy teljesen más szituáció.

„Akkor egy beugró szerepkörben voltam, ahol nem volt biztos, hogy meddig leszek a csapatnál. Most hosszabb távon számítanak rám – tekintett kicsit előre a 47 éves szakember. – Volt sportolóként azt mondom, ilyen esetekben a legjobb menekülés a munka. Ha valaki lehajtja a fejét és magába roskad, annak nem lesz jó vége. Összeszorított fogakkal kell tovább dolgozni, annak előbb-utóbb meglesz az eredménye. 

Kuttor Attila összesen 560 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, ezzel második az örökranglistán a csúcstartó Végh Zoltán mögött. Egy ilyen játékoskarrier után természetes, hogy edzőként is komoly céljai vannak.

„Azt szeretném megvalósítani, amit egész pályafutásom alatt éreztem és gondoltam. A magyar futballista jó futballista, csak fegyvereket kell adni a kezébe. Mindig csak a következő mérkőzés érdekel, nem foglalkozom a százalékokkal, a végén össze fogjuk számolni a pontjainkat és meglátjuk mire lesz elég” – elmélkedett Kuttor és hozzátette, rengeteget kell dolgozniuk ahhoz, hogy ez meg is valósuljon, és a tudást, valamint a küzdőszellemet ötvözve próbálnak majd minél eredményesebbek lenni.

Kuttor nem akármilyen mérkőzéssel debütál a Kövesd kispadján. Jó barátja, Csertői Aurél csapata, a Paks lesz az ellenfél. Idegenben még nem nyertek a borsodiak, így egy esetleges győzelemmel – barátság ide vagy oda – a fiatal tréner rögtön új fejezetet nyithatna Mezőkövesden.

Az OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati műsora:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 15.30, v.: Berke (m4sport.hu)
Ferencvárosi TC-Újpest FC 15.30, v.: Iványi (M4 Sport és m4sport.hu)
Videoton FC-Puskás Akadémia FC, Új Hidegkuti Nándor Stadion 15.30, v.: Kassai (m4sport.hu)
Vasas FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő, Szusza Ferenc Stadion 15.30, v.: Andó-Szabó (m4sport.hu)
Debreceni VSC – Swietelsky Haladás 15.30, v.: Erdős (m4sport.hu)
Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd, Debrecen 18.00, v.: Szabó Zs. (M4 Sport és m4sport.hu)

A tabella:

1. Videoton FC                 12  7   4   1    25-14  25 pont
2. Ferencvárosi TC             12  6   5   1    26-13  23
3. Debreceni VSC               12  6   3   3     19-9  21
4. Vasas FC                    12  6   1   5    18-21  19
5. Budapest Honvéd             12  5   4   3    20-20  19
6. Paksi FC                    12  4   5   3    19-19  17
7. Diósgyőri VTK               12  4   3   5    22-22  15
8. Puskás Akadémia             12  4   3   5    17-19  15
9. Újpest FC                   12  3   6   3    16-16  15
10. Swietelsky Haladás          12  3   1   8    10-23  10
11. Mezőkövesd Zsóry FC         12  2   3   7    14-26   9
12. Balmaz Kamilla Gyógyfürdő   12  1   4   7    14-18   7

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kuttor Attila: Nem tehetem meg, hogy nem fogadok el egy ilyen állást
Kuttor Attilát nevezték ki a távozó Radványi Miklós posztjára a Mezőkövesdi SE labdarúgócsapatánál. A 47 éves szakember gondolkodás nélkül elfogadta a felkínált állást, véleménye szerint a mai világban nem teheti meg azt, hogy elszalaszt egy ilyen remek lehetőséget.
Magyar futball
Távozik a Mezőkövesd edzője
Az OTP Bank Liga utolsó előtti helyén álló Mezőkövesd labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Radványi Miklós vezetőedzővel.
Magyar futball
Radványi Miklós: Ezt át kell gondolnom, az embernek csak egy egészsége van
A DVSC a Mezőkövesd otthonából hozta el a három pontot, miután 2-0-ra nyert a kelet-magyarországi összecsapáson. Míg a debreceni tréner, Herczeg András elégedetten nyugtázta, hogy tovább tart remek sorozatuk, a hazaiak vezetőedzője, Radványi Miklós a kispadról való távozást is megfontolja egészsége érdekében.
OTP Bank Liga